Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 26 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

PlayStation 5 zou gebruik maken van snelle Samsung SSD

Eén van de grote verbeteringen die de PlayStation 5 moet gaan brengen ten opzichte van de huidige PS4 is een flinke stap op het gebied van de laadtijden. Deze zouden vele malen lager gaan liggen, wellicht met behulp van Samsung.

Tijdens een presentatie die het bedrijf gaf in Tokio werd er een slide getoond die er op duidt dat Samsung zijn SSD met een nieuwe techniek levert voor de volgende generatie spelcomputer, waaronder dus de PlayStation 5.

PlayStation 5 met een Samsung SSD

Ondanks dat Samsung zelf het niet zo specifiek zegt dat zij de SSD leveren voor de PlayStation 5, zien we op de slide een afbeelding van een mockup van een spelcomputer met daarvoor een controller. En die laatste lijkt erg op een controller uit de PlayStation-familie. Tegelijkertijd past het verhaal dat Samsung vertelt in de presentatie ook erg goed bij hetgeen dat Sony ons tot nu toe heeft laten weten over de PlayStation 5.

Zo zouden de laadtijden zo zijn dat je soms maar een paar seconden hoeft te wachten voordat je verder kunt gaan met je game op de PlayStation 5. Dat zou dus wellicht mogelijk gemaakt zijn door de NVMe SSD. Dit staat voor Non-Volatile Memory Express, waarmee de laadtijden flink verlaag worden. In de slide geeft Samsung het voorbeeld dat een game als Monster Hunter met een HDD een laadtijd van 39 seconden heeft, met een SSD 13 seconden en dat NVMe SSD er voor zorgt dat die laadtijd nog verder omlaag wordt gebracht. Om hoeveel seconden het gaat, dat houdt Samsung nog even in het midden.

De PlayStation 5 moet eind volgend jaar op de markt komen. De verwachting is dat de spelcomputer begin 2020 echt wordt onthuld en dat we dan gaandeweg er meer van gaan zien. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PlayStation 5 zou gebruik maken van snelle Samsung SSD
Sluiten