Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 5 augustus 2020

PlayStation heeft zijn beste kwartaal ooit achter de rug

We hebben een paar rare manden achter de rug, waarbij we voornamelijk vanuit huis ons ding hebben gedaan. Sommige bedrijven zijn daardoor ten onder gegaan, terwijl andere bedrijven juist grote successen kennen. Zo ook PlayStation.

Want tijdens de coronacrisis hebben gebruikers over het algemeen meer geld uitgegeven aan games. En aangezien er wereldwijd heel veel PlayStation 4’s in huishoudens staan, heeft het bedrijf er flink van geprofiteerd.

PlayStation noteert goede cijfers

Het succes van PlayStation was overigens niet te wijten aan de hoeveel PS4’s die verkocht werden. Tussen de periode van 1 april tot en met 30 juni werden er 1,9 miljoen exemplaren van de spelcomputer verscheept naar partijen die hem vervolgens verkochten. Daarmee zijn er in totaal 112,3 miljoen PS4’s verscheept. De 1,9 miljoen is zelfs een daling ten op zichte van de 3,2 miljoen verscheepte exemplaren in dezelfde periode van vorig jaar. Toch wist de divisie binnen Sony een record omzet van 5,63 miljard dollar te noteren. En dat lijkt alles te maken te hebben met het aantal verkochte games.

Netflix installeren op je PlayStation 4
PlayStation 4 (Afbeelding: Fabian Albert)

Want in het afgelopen kwartaal werden er maar liefst 91 miljoen games verkocht. Dat is het hoogste aantal games dat het bedrijf ooit in een kwartaal heeft verkocht. Het is ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar een stijging van 83 procent. Bovendien was 74 procent van de 91 miljoen games verkocht zijn digitaal, waardoor Sony op dat gebied meer omzet pakt. Wat dat betreft maakt het voor het bedrijf dus niet zo heel erg veel uit dat gamers minder snel naar de fysieke winkel lopen. Online vindt men toch wel de weg naar de games.

The Last of Us Part II

Een gedeelte van het succes kan toegeschreven worden aan The Last of Us Part II, welke in die periode uitkwam en vele miljoenen keer is verkocht. Een andere grote game, Ghost of Tsushima staat er echter los van, aangezien die game in dit kwartaal verscheen. Tot slot weet ook PlayStation Plus voor een goede omzet te zorgen. Er zijn namelijk vandaag de dag 44,9 miljoen actieve abonnementen op de service. Heb je de PS4 nog niet? Scoor hem dan hier. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PlayStation heeft zijn beste kwartaal ooit achter de rug
Sluiten