Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 oktober 2018

De PlayStation Classic komt met Metal Gear Solid, GTA en meer

Een paar weken geleden werd hij al aangekondigd: de PlayStation Classic. Een spelcomputer die min of meer hetzelfde doet als de eerdere NES en SNES Mini Classic. Het is een console waarop je een aantal games op hebt staan uit het PlayStation-tijdperk die je dan kunt spelen. Toen de console werd aangekondigd, was al bekendgemaakt dat klassiekers als Final Fantasy VII, Ridge Racer Type 4 en Tekken 3 er op zouden verschijnen. Ook Wild Arms en Jumping Flash! werden toen aangekondigd. Maar we wisten dat de PlayStation Classic meer games zou krijgen. De andere vijftien games zijn nu onthuld en daar zitten topgames als Metal Gear Solid, Grand Theft Auto en meer bij.

Veel toffe games voor de PlayStation Classic.

Als ik de complete lijst bekijk, gaat mijn hart echt sneller kloppen en zie ik heel wat games die ik vroeger speelde en toen veel lol aan beleefde. Niet alles zal vandaag de dag nog even goed zijn, maar vanuit nostalgisch oogpunt is het wel genieten. Zo heb je naast de eerder genoemde games bijvoorbeeld Resident Evil, Destruction Derby, Battle Arena Toshinden, Oddworld: Abe’s Oddyssee, Rayman, Syphon Filter en Twisted Metal (deel twee was wel een stuk beter) als blikvangers.

De complete lijst is uiteindelijk als volgt:

Battle Arena Toshinden
Cool Boarders 2
Destruction Derby
Final Fantasy VII
Grand Theft Auto
Intelligent Qube
Jumping Flash!
Metal Gear Solid
Mr. Driller

Oddworld: Abe’s Oddysee
Rayman
Resident Evil Director’s Cut
Revelations: Persona
Ridge Racer Type 4
Super Puzzle Fighter II Turbo
Syphon Filter
Tekken 3
Tom Clancy’s Rainbow Six
Twisted Metal
Wild Arms

De PlayStation Classic komt op 3 december uit en is te koop voor 109 euro. De kans is groot dat hij net als bij de NES en de SNES snel uitverkocht is, dus wees er snel bij als je hem in huis wil halen. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
De PlayStation Classic komt met Metal Gear Solid, GTA en meer
Sluiten