Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 jan 2020

‘PlayStation-exclusive Horizon: Zero Dawn verkast naar de PC’

Horizon: Zero Dawn is een game die gemaakt is door de Nederlandse studio Guerilla Games en geldt als één van de betere games die je op de PlayStation 4 kunt spelen. De game zou echter ook worden uitgebracht op de pc en is voor dat platform in ontwikkeling.

Dat stelt website Kotaku op basis van drie bronnen die anoniem dienen te blijven. Dit omdat uitgever Sony waarschijnlijk niet wilt dat er gesproken wordt met de pers over dit.

Horizon: Zero Dawn naar de pc

Horizon: Zero Dawn is dus nog niet aangekondigd voor de pc, maar volgens Kotaku is dat slechts een kwestie van tijd. Als dit echter gaat gebeuren, dan lijkt daar een grote verandering in de strategie van Sony in te zitten. De uitgever is behoorlijk traditioneel en is in zijn communicatie altijd duidelijk dat de beste plek om games te spelen de PlayStation 4. Daarom was het platform lange tijd ook gesloten voor cross-play mogelijkheden in games. Inmiddels is dat wel bij diverse games mogelijk. Op die manier kun je het op je PlayStation 4 opnemen tegen een vriend die op een Xbox One speelt. Er is wat dat betreft dus wel iets aan het veranderen.

Horizon Zero Dawn
Dit straks op de pc? (Afbeelding: PlayStation)

Er zijn in het verleden wel andere games die door Sony zijn uitgegeven verschenen op de pc. Denk daarbij aan Heavy Rain en Detroit: Become Human. En ook de huidige PlayStation 4-exclusive Death Stranding gaat deze zomer op de pc uitkomen. Dat zijn echter games van studios die onafhankelijk opereren. Guerilla Games is eigendom van Sony en op die manier heeft die laatste er alles over te zeggen. En met deze stap is er dus een grote verandering in de strategie te vinden. Horizon: Zero Dawn kwam overigens in 2017 uit en kreeg in 2018 een grote uitbreiding. Naar verluid zou er inmiddels al een paar jaar gewerkt worden op een vervolg, die waarschijnlijk op de PlayStation 5 verschijnt. Kotaku laat weten dat Sony geen commentaar heeft gegeven op de onthulling.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
‘PlayStation-exclusive Horizon: Zero Dawn verkast naar de PC’
Sluiten