Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 nov 2020

PlayStation Nederland viert lancering PS5 met verlichten A’DAM Toren

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar vandaag is de PlayStation 5 gelanceerd. Mocht je niet op tijd zijn geweest om een PS5 te pre-orderen, dan vis je waarschijnlijk even achter het net en is elke vorm van aandacht aan de spelcomputer waarschijnlijk zout in de wonden.

Toch wilden we de manier waarop de lancering van de PS5 werd gehouden even met je delen. Het begin vorige week met de lancering in de Verenigde Staten, Japan en een paar andere landen. En nu was Nederland dus aan de beurt.

Lancering van de PS5 in Nederland

Het is overigens wel tof om te zien hoe de PS5 in verschillende landen werd gelanceerd. In dit draadje op Twitter zie je hoe de verschillende lokale afdelingen van PlayStation hun eigen manier kozen om de nieuwe spelcomputer in een voornamelijk blauw licht te tonen. In Nederland werd er daarbij voor gekozen om de A’DAM Toren in Amsterdam van blauw licht te voorzien. Dit voormalige hoofdkwartier van Shell ligt aan de overkant van het Centraal Station, waardoor het een duidelijke eyecatcher is. Ook al zijn we nu voornamelijk thuis aan het werk, is het wel tof om dit te zien.

Goed, de PS5 is dus nu officieel gelanceerd in het grootste gedeelte van de wereld. Nu is het maar te hopen dat de voorraad van de spelcomputer snel wordt aangevuld, zodat meer gamers er ook van kunnen genieten

Even wachten

De kans dat dat op korte termijn gaat gebeuren is overigens klein. Bol.com verwacht pas in december nieuwe bestellingen aan te kunnen nemen. En dan is het natuurlijk maar de vraag hoe groot de voorraad dan gaat zijn. Het lijkt er namelijk op dat er tienduizenden gamers zijn die los willen gaan.

Reageer op artikel:
PlayStation Nederland viert lancering PS5 met verlichten A’DAM Toren
Sluiten