Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 20 jun 2018

PlayStation Now lijkt een download-optie te gaan krijgen

PlayStation Now is een service die Sony een paar jaar geleden introduceerde. Met de service heb je de mogelijkheid om op verschillende devices (zoals de pc en de PS4) games te streamen. Daarbij is er in het aanbod van de service ruimte voor verschillende PlayStation 2-games, een berg aan PlayStation 3-titels en zijn ook enkele PS4-titels beschikbaar. Naast het streamen heb je wellicht straks ook de mogelijkheid om games te downloaden en van daaruit te spelen.

Download je games met PlayStation Now

Het voordeel van games kunnen downloaden in plaats van streamen, is dat je niet afhankelijk bent van een constante sterke verbinding. Met andere woorden, als je huisgenoot opeens keihard gaat downloaden, dan kan dat een effect hebben op je streamkwaliteit, en door een game te downloaden ontloop je dat probleem.

PlayStation Now

De optie om te downloaden dook een tijdje geleden op bij verschillende gebruikers. Toen was het nog even de vraag of dat het een foutje was of dat de optie er echt zou komen. Nu zouden verschillende bronnen tegenover Kotaku hebben verklaard dat de optie daadwerkelijk komt. De mogelijkheid zou pas eind september worden geïntroduceerd en zou alleen mogelijk zijn bij PlayStation 4-games.

PlayStation Now

Het systeem zou dan op eenzelfde manier werken als bij PlayStation Plus-games. Eenmaal gedownload kun je ze onbeperkt spelen zolang je online bent en een actief PlayStation Now-abonnement hebt. Zodra die verloopt, verloopt ook de mogelijkheid om de games te spelen. Indien je de games speelt op je zogenaamde Primary PlayStation 4, dan kun je de game ook offline spelen en hebben gebruikers met andere accounts op die PS4 ook de mogelijkheid om de game op die desbetreffende console te spelen.

PlayStation Now heeft een gamebibliotheek met maar dan 500 games en kost je zo’n 14,99 euro per maand. Belangrijke PlayStation 4-games die je kunt spelen zijn Beyond: Two Souls, Dirt Rally, God of War 3: Remastered, Heavy Rain, Killzone Shadow Fall, Saints Row IV: Re-Elected, Ultra Street Fighter IV en WWE 2K16.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PlayStation Now lijkt een download-optie te gaan krijgen
Sluiten