Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 mrt 2020

PlayStation Now is vanwege deze vijf games de moeite waard

PlayStation Now is een service van Sony. Daarmee is het mogelijk om games direct naar je PlayStation 4 te streamen, maar het is ook mogelijk om games te downloaden en ze te spelen op een normale manier. Dat laatste lijkt me met de huidige beperkingen van de downloadsnelheden de meest voor de handliggende keuze.

Voor een vast bedrag per maand krijg je met PlayStation Now toegang tot een grote bibliotheek met vele interessante titels. Zeker nu je wat regelmatiger thuis zal zitten, is het een goede service om veel games te kunnen spelen. En als je dan op zoek bent naar echt goede titels, dan zijn dit de vijf belangrijkste games om nu te spelen.

Shadow of the Tomb Raider op PlayStation Now

Elke maand verschijnen er op PlayStation Now een tweetal grote games die je dan voor een beperkte tijd kunt spelen. In dit geval heb je tot en met 31 augustus de tijd om Shadow of the Tomb Raider uit te spelen. Dt is het meest recente deel uit de reeks en is een groot avontuur. Andermaal ga je aan de slag met Lara Croft, die inmiddels heel wat vaardigheden heeft geleerd en niet bang is om de confrontatie aan te gaan. Naast het afrekenen van vijanden kent de game diverse puzzels en interessante platformelementen. Gewoon een hele goede game, die eigenlijk gelijk een goede reden is om een abonnement te nemen.

Shadow of the Tomb Raider PlayStation Now
Shadow of the Tomb Raider (Afbeelding: Square Enix)

Control

Control is de tweede game op PlayStation Now die je tot en met 31 augustus kunt spelen. Eind vorig jaar kwam de game uit en zodoende is de titel nog behoorlijk nieuw. De game is gemaakt door Remedy Entertainment, een ontwikkelaar die je kent van games als Max Payne en Alan Wake. Control wordt beschreven als een een bovennatuurlijk third-person actie-avontuur dat een combinatie biedt van bovennatuurlijke krachten, aanpasbare uitrusting en reagerende omgevingen om het gevecht aan te gaan in een diepgaande, onvoorspelbare wereld. Echt zo’n typische game die je niet snel in de winkel zou gaan kopen wanneer je het hoesje in handen hebt, maar een mooie kans om hem op deze manier te ontdekken.

Control
Control (Afbeelding: Remedy Entertainment)

Horizon Zero Dawn: Complete Edition

Een andere absolute topgame die beschikbaar is op PlayStation Now is Horizon Zero Dawn: Complete Edition. Deze is echter niet al te lang meer te spelen, maar een paar dagen moet genoeg zijn om dit heerlijke epos te leren kennen. De game neemt je mee naar een wereld waarin machines de dienst uitmaken. Het is aan de speler om daar als Alloy haar weg in te vinden en er achter te komen wat haar achtergrond precies is. Een avontuur dat van het begin tot en met het einde weet te boeien. De game wordt geleverd met de minstens zo goede uitbreiding.

Horizon Zero Dawn
Horizon Zero Dawn (Afbeelding: PlayStation)

F1 2019 op PlayStation Now

Het huidige F1-seizoen gaat voorlopig niet van start. Wellicht dat je pas na de zomer de eerste race voorgeschoteld krijgt. Tot die tijd kun je de verschillende races thuis beleven met F1 2019 op PlayStation Now. Natuurlijk, je hebt te maken met het seizoen van vorig jaar, maar dat neemt niet weg dat er alsnog genoeg te beleven valt. Neem het online op tegen je vrienden of begin je eigen carrière in de game. Daarbij rijd je eerst in de F2 en maak je daarna de promotie naar de F1. Gewoon een hele goede en uitgebreide game, die zeer de moeite waard is.

F1 2019 playstation now
Beginnen in de F2 in F1 2019 (Afbeelding: Codemasters)

Bloodborne

De laatste game in dit PlayStation Now-overzicht is Bloodborne. Het is een exclusieve game voor de PlayStation 4 en een titel die gemaakt is door hetzelfde team dat eerder verantwoordelijk was voor een game als Dark Souls. Het is een titel die behoorlijk pittig is en waarbij elke vijand er voor kan zorgen dat je er aan gaat. En dan hebben we het nog niet gehad over de eindbazen die je op je pad krijgt. Een game voor de echte doorzetter, maar zo verdomd goed.

Bloodborne
Bloodborne (Afbeelding: PlayStation)

Dit zijn met name de wat grotere en bekende titels. PlayStation Now heeft echter ook een bibliotheek met games waar je wellicht nog niet van hebt gehoord. Op deze pagina krijg je een paar prachtige tips.

Reageer op artikel:
PlayStation Now is vanwege deze vijf games de moeite waard
Sluiten