Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 aug 2019

PlayStation neemt Ratchet- en Spider-Man-ontwikkelaar Insomniac over

Insomniac Games is een studio die al heel wat jaren meegaat. In het midden van jaren negentig maakten we kennis met de studio via de Spyro: The Dragon-games. Vervolgens veroverde het bedrijf onze harten met de Ratchet & Clank-games ten tijde van de PlayStation 2. En in het PlayStation 3-tijdperk was er Resistance die het bedrijf uitbracht. De studio maakte eigenlijk altijd games voor het PlayStation-platform. In 2013 werd dat onderbroken met de game Fuse, die ook op de Xbox 360 verscheen. In 2014 kwam er zelfs Sunset Overdrive, welke exclusief verscheen op de Xbox One en pc. Toen werd duidelijk dat de studio onafhankelijk was. Inmiddels leven we in 2019 en is het nieuws nu naar buiten gebracht dat dat in de toekomst niet meer gaat gebeuren, aangezien PlayStation de studio heeft overgenomen.

PlayStation nu eigenaar van Insomniac Games

De laatste grote game die Insomniac Games heeft uitgebracht is natuurlijk Marvel’s Spider-Man, welke eind 2018 verscheen. Het maakt nu ook nog wat games voor de Oculus Rift, maar daarna is er nog geen nieuwe grote game die op de planning staat. De kans is groot dat de volgende game wel eentje gaat zijn die exclusief verschijnt op de PlayStation 5. Insomniac Games wordt met de voername toegevoegd aan de World Wide Studios, een verzameling van alle interne studios van PlayStation. Onder andere Naughty Dog en Guerilla Games horen daar bij.

Hoeveel er betaald is voor de studio en wat de eventuele vervolgen gaan zijn voor de werknemers op korte termijn is nog niet bekend. Laten we het maar vooral als goed nieuws zien, aangezien de studio nu waarschijnlijk meer budgetten heeft om nieuwe games te gaan maken. Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PlayStation neemt Ratchet- en Spider-Man-ontwikkelaar Insomniac over
Sluiten