Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 feb 2020

PlayStation slaat PAX East-evenement in angst voor coronavirus over

Het coronavirus heeft er al voor gezorgd dat heel veel verschillende evenementen niet zijn doorgegaan. Het grootste slachtoffer is zonder twijfel de Mobile World Congress, maar ook de Taipei Game Show ging in angst voor het virus niet door. En nu heeft PlayStation laten weten PAX East over te slaan.

PlayStation laat weten dat zij niet aanwezig zijn op de gamebeurs, die vooral bedoeld is voor de community om samen te komen. Het is een evenement waar voornamelijk diverse panels worden gehouden. En dankzij het coronavirus slaat de PlayStation-divisie van Sony het evenement dus over.

Geen PlayStation op PAX East door coronavirus

Sony PlayStation laat in een statement weten dat er veel onzekerheden zijn rondom het coronavirus en dat het dagelijks zich aanpast. PAX East vindt plaats tussen 27 februari en 1 maart. In de Amerikaanse stad Boston, waar het evenement wordt gehouden, is één geval van iemand die het virus heeft opgelopen toen hij het besmette gebied in China bezocht. Hoewel er zeker geen sprake is van een uitbraak aldaar, vindt PlayStation het belangrijk dat hun personeel geen enkel risico loopt. En omdat er toch meer dan tienduizend bezoekers te vinden zijn op PAX East, is dat volgens hen een risico dat genomen dient te worden.

PlayStation Coronavirus PAx East
PAX East (Afbeelding: PAX)

Nu is de PAX East dus geen evenement waar echte grote aankondigingen of onthullingen worden gedaan. Meestal is het een evenement waar gamers de mogelijkheid hebben om aan de slag te gaan met gameplay-demo’s die ook al op andere evenementen zijn getoond of waar al gameplaybeelden van naar buiten zijn gebracht. Wel zou het mogelijk zijn om The Last of Us 2 daar openbaar te spelen. Het zijn voornamelijk de aankondigingen van uitbreidingen van games die op het evenement gedaan worden. Zo gaat Gearbox een uitbreiding voor Borderlands 3 daar onthullen. Daarnaast is het vooral echt een community-evenement, waar mensen samen komen, praten over games, losgaan met Cosplay en meer. Qua nieuwswaarde zul je dus niet veel merken of PlayStation of een ander bedrijf er wel of niet aanwezig bij gaat zijn in verband met het coronavirus. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PlayStation slaat PAX East-evenement in angst voor coronavirus over
Sluiten