Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 apr 2018

PlayStation Plus games mei 2018: Beyond Two Souls en meer!

PlayStation 4-bezitters hebben tot nu toe een topjaar. Er zijn genoeg toffe exclusieve games om uit te kiezen en daar bovenop verschijnen er ook regelmatig toffe titels van zogenaamde third party uitgevers. En als klap op de vuurpijl hebben we op het gebied van PlayStation Plus heel wat toffe games mogen ontvangen. Ook in de PlayStation Plus games mei 2018 line up zien we twee PlayStation 4-titels die oorspronkelijk als full priced releases zijn uitgebracht. Tijd voor het maandelijks overzicht.

PlayStation Plus games mei 2018 PlayStation 4: Beyond Two Souls

We beginnen het overzicht met de game Beyond Two Souls, die eigenlijk op een heel logisch moment als PlayStation Plus-titel wordt uitgebracht. Later in mei krijgen we namelijk met Detroit Become Human de nieuwe game van ontwikkelaar Quantic Dream, die eerder dus verantwoordelijk was voor Beyond Two Souls.

Deze laatste game gaat over een jong meisje dat beschikt over bovennatuurlijke krachten. Zij kan een soort van geest de opdracht geven om dingen te doen. Daarvoor is ze gerekruteerd voor de Amerikaanse overheid om op missie te gaan, maar dat loopt niet helemaal zoals gepland. Beyond Two Souls is een game die voornamelijk om het verhaal en het maken van keuzes gaat. De hoofdrol wordt daarbij overigens vertolkt door Ellen Paige.

PlayStation Plus games mei 2018

PlayStation Plus games mei 2018 PlayStation 4: Rayman Legends

De tweede PlayStation 4-game die je deze maand kunt scoren is het zeer fijne Rayman Legends. Een game die overigens al een lange tijd geleden gratis op de Xbox One uitkwam. Mocht je in de luxe positie zitten dat je twee consoles hebt, dan heb je de game waarschijnlijk al. Dat gezegd hebbende is het een vrolijke, kleurrijke, maar vooral pittige platform-game, waarbij je een lading aan levels voorgeschoteld krijgt. Die kun je in je eentje beleven, maar ook samen met vrienden.

PlayStation Plus games mei 2018

PlayStation Plus games mei 2018 PlayStation 3: Risen 3: Titan Lords

Dan gaan we over naar de PlayStation 3, waar je met Risen 3: Titan Lords een ietwat matige RPG kunt binnenhalen. Het is een game die in 2014 uit kwam, maar qua visuele stijl wat ouder oogt. Het is hier en daar wat houterig en qua verhaal niet supersterk. Al met al een game die je normaal gesproken waarschijnlijk over zou slaan, maar nu als gratis game wellicht alsnog de moeite waard is om te bekijken.

PlayStation Plus games mei 2018 PlayStation 3: Eat Them

Uit het jaar 2010 komt de game Eat Them, een titel die destijds exclusief werd uitgebracht voor het PlayStation Network. Het is een game waarin jij als speler een monster maakt en daarmee in een stad volledig los kunt gaan. Het doel is daarbij om zoveel mogelijk schade te veroorzaken en alle brave burgers in jouw mond te stoppen. Het is weer iets wat anders en typisch zo’n game die je even een uurtje kunt proberen.

PlayStation Plus games mei 2018 PlayStation Vita: King Oddball

Tot slot hebben we zoals gebruikelijk nog twee games die verschijnen op de PlayStation Vita. We beginnen daarbij met King Oddball. Een game die net als Eat Them eigenlijk draait om destructie, maar dan in een stijl die een beetje doet denken aan Angry Birds. Jij bent King Oddball, een grote ronde steen die in de lucht hangt. Vanuit die positie kun je stenen naar beneden laten vallen en proberen tanks, helikopters en soldaten uit te schakelen.

PlayStation Plus games mei 2018 PlayStation Vita: Furmins

De laatste game van deze maand is Furmins. Dit is een puzzelgame, waarbij de speler moet proberen om in de verschillende levels die de game rijk is een soort blobjes naar het einde van het level zien te leiden. Het is een game die heel wat diepgang en uitdaging kent. Soms lijkt het compleet onmogelijk, totdat je na het vele proberen opeens toch de oplossing vindt. Een fijne game om er gewoon bij te hebben.

Dat zijn de PlayStation Plus games van deze maand. Vanaf 1 mei kun je ze binnenhalen. Tot die tijd kun je nog de games van afgelopen maand scoren.

Reageer op artikel:
PlayStation Plus games mei 2018: Beyond Two Souls en meer!
Sluiten