Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 sep 2017

Dit is de PlayStation Plus Games oktober 2017 line up

Elke maand kijken we halsreikend uit naar het nieuwe overzicht van PlayStation Plus-games, om vervolgens vaak toch wel iets teleurgesteld achter te blijven. Ooit was de service goed voor echte topgames die je min of meer gratis kon spelen. Gelukkig heb je soms een maand dat alles goed komt. De PlayStation Plus games oktober 2017 line up is daar een perfect voorbeeld van. Want met Metal Gear Solid 5 The Phantom Pain heb je een echte topgame die je gratis binnen kunt halen.

PlayStation Plus Games oktober 2017 PlayStation 4 – Metal Gear Solid 5 The Phantom Pain

En dat is dan ook de titel waar we dit overzicht mee aftrappen. Zo’n twee jaar geleden kwam hij uit en het is echt een game die vandaag de dag nog de moeite waard is. Als Big Boss reis je af naar Afghanistan om er daar achter te komen wie er verantwoordelijk is voor de ellende die je in de prequel van de game, Ground Zeroes, hebt meegemaakt. Al snel kom je in een groot complot terecht, waarbij je een groot aantal missies voorgeschoteld krijgt. Dat alles speelt zich af in een grote open wereld, waar je kunt gaan en staan waar je wilt en waar je de mogelijkheid hebt om je eigen leger op te bouwen. Het is een game met diepgang, verhaal en humor op een manier zoals we dat zelden samen zagen komen. Een absolute must-have!

PlayStation Plus Games oktober 2017

PlayStation Plus Games oktober 2017 PlayStation 4 – Amnesia Collection

Waar Metal Gear Solid 5 de absolute trekpleister van deze maand is, daar is de Amnesia Collection een perfect voorbeeld van een game die je wellicht gemist hebt. Het zijn drie titels die vorig jaar een remaster op de PlayStation 4 kregen. Echte horrorgames, waarbij je in een hoop ongemakkelijke situaties krijgt voorgeschoteld. Alleen voor gamers met stalen zenuwen!

PlayStation Plus Games oktober 2017 PlayStation 3 – Monster Jam Battlegrounds

Hoe tof de line up voor de PlayStation 4 deze maand is, hoe matig de rest van de line up eigenlijk is. Het lijkt er op dat met Metal Gear Solid 5 alle pijlen zijn verschoten. En dus krijg je als PlayStation 3-gamer het onbekende Monster Jam Battlegrounds. Je rijdt hier met Monster Trucks en moet verschillende stunts uit voeren.

PlayStation Plus Games oktober 2017 PlayStation 3 – Hustle Kings

Een game uit alweer 2009: Hustle Kings. Net als Monster Jam Battlegrounds een game waar we nauwelijks enthousiast over kunnen worden. Het is een pool-game. Je hebt verschillende modi om dingen te doen, maar het heeft ons eigenlijk nooit aangesproken om een typische cafésport op een console te spelen.

PlayStation Plus Games oktober 2017 PlayStation Vita – Hue

Als je van wazige games houdt, dan is Hue misschien de moeite waard. Het is een game die je zowel voor de PlayStation Vita als de PlayStation 4 binnen kunt halen. Je komt in de game terecht in een grijze wereld, maar door de achtergrond kleuren van de game aan te passen gaan er bepaalde deuren open. Het is een mix tussen platform- en puzzelelementen. Het is verre van de kwaliteit van games als Limbo en Inside, maar als je van een wat Indie-achtige titel houdt, dan is het het proberen waard.

PlayStation Plus Games oktober 2017 PlayStation Vita – Sky Force Anniversary

En dit is gelukkig wel een game die de moeite waard is. Ook een game die je voor de PlayStation 4 kunt binnenhalen. Heerlijke arcade-actie waarbij je met een vliegtuigje, dat je van bovenaf ziet, door verschillende levels moet vliegen en onderweg alle vijanden moet afknallen. Het concept is enorm uit en vele malen in games uitgewerkt, maar vervelen doet het eigenlijk nooit. Typisch zo’n game om snel binnen te halen en er vervolgens heerlijk mee los te gaan.

De nieuwe PlayStation Plus Games zijn vanaf 3 oktober binnen te halen. Check ook onze review van de Nintendo SNES Mini.

Reageer op artikel:
Dit is de PlayStation Plus Games oktober 2017 line up
Sluiten