Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 2 mrt 2018

Sony stopt met PlayStation Plus Games voor PS3 en Vita

Wie een PlayStation Plus-abonnement heeft, betaalt maandelijks om online te gamen en gebruik te maken van andere functionaliteiten die Sony biedt. Als een soort van tegemoetkoming voor deze investering krijg je maandelijks gratis games. Aankomende maand krijg je bijvoorbeeld Bloodborne en Ratchet & Clank. Dat zijn twee absolute topgames voor de PlayStation 4. Het zijn dan ook de games voor dat platform dat de meeste aandacht trekken. De games die voor de PlayStation 3 en de Vita worden uitgebracht zijn wat dat betreft dan ook een stuk minder interessant. En binnenkort zul je helemaal geen gratis games meer voor dat platform ontvangen.

Geen PlayStation Plus Games voor PS3 en Vita

En met binnenkort bedoelen we eigenlijk over een jaar. Vanaf 8 maart 2019 zullen de ‘oude’ platformen van Sony geen nieuwe games meer krijgen. Eigenlijk is dat ook wel logisch. De meeste PlayStation-gamers gebruiken de PlayStation 4 en scoren de games daarop. Maar het is soms wel fijn dat je bepaalde games die voor die platformen worden uitgebracht ook voor de PlayStation 4 kunt scoren. In de line-up van volgende maand zijn drie van de vier games die voor andere platformen worden vrijgegeven ook beschikbaar voor de PlayStation 4. Met andere woorden, je krijgt vijf games die je gratis kunt downloaden.

PlayStation Plus

De grote vraag is dan ook voornamelijk wat er gaat gebeuren. Ik snap dat de vier extra games per maand gaan verdwijnen, maar gaat dat vervangen worden? Krijgen we bijvoorbeeld vier PlayStation 4-games per maand of houden we het bij twee? In dat laatste geval betekent het schrappen dus dat je per maand minder bang for your buck krijgt en dat is natuurlijk erg jammer. Mocht je een jaarabonnement hebben lopen, dan is het dus nu het moment om die niet te verlengen, mocht je enkel gratis games op de PlayStation 3 en Vita binnenhalen en over te gaan op maandelijkse betalingen. Op die manier kun je er nog een jaar van genieten en daarna mee stoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony stopt met PlayStation Plus Games voor PS3 en Vita
Sluiten