Jelle van Es
Jelle van Es Tech 23 mei 2019

PlayStation Productions werkt aan Twisted Metal tv-reeks

Onlangs werd bekendgemaakt dat Sony een nieuwe filmstudio heeft geopend genaamd PlayStation Productions. Met deze nieuwe studio heeft men het als doel gesteld om van bestaande PlayStation-merken films en tv-series te maken. Zo wordt er al een tijdje gewerkt aan een film op basis van de Uncharted-reeks en was er al een animatiefilm gemaakt van Ratchet & Clank. Maar dat is niet genoeg en als we eerlijk zijn, ligt er ook genoeg potentie. Het eerste project is er alleen eentje die we niet helemaal hadden verwacht. Er wordt namelijk gewerkt aan een tv-reeks op basis van Twisted Metal.

Twisted Metal op je tv

Het aparte aan Twisted Metal is dat het succes van de game alweer lichtjaren achter ons ligt. De reeks begon op de eerste PlayStation, waar Twisted Metal Black op de PlayStation 2 ook nog wel wat deed. Daarna is de nachtkaars van de serie langzaam maar zeker uitgegaan. In de reeks neem je als speler plaats in een auto die voorzien is van verschillende wapens om daarmee de tegenstanders af te maken. Elke wagen heeft zijn eigen voor- en nadelen en speciale aanvallen. Het speelt zich allemaal af in een apocalyptische wereld, waarbij de winnaar een wens mag doen bij Twisted Metal-organisator Calypso. De uitkomst van die wensen is alleen niet altijd wat de persoon die de wens deed had gewild.

Twisted Metal

Sony had al in 2012 geprobeerd om een film te maken op basis van de reeks, maar dat project is nooit echt van de grond gekomen. Wellicht dat het op deze manier dus wel gaat werken, hoewel ik me echt afvraag of het idee van de game wel goed te vertalen is naar een televisieserie. Dat is echter aan de makers om voor elkaar te krijgen.

Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
PlayStation Productions werkt aan Twisted Metal tv-reeks
Sluiten