Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 31 jan 2019

Xiaomi Pocophone F1: cameratest toont opvallende prestaties

Xiaomi’s Pocophone F1 is een vreemde eend op de smartphone markt. Met een vrij goedkope, Nokia-achtige, polycarbonate behuizing weet het toestel de prijs nog lager te houden dan de toestellen van het merk vaak al doen. Maar op het gebied van specificaties, weet de F1 perfect te scoren. Iets wat in de DxOMark cameratest maar weer eens blijkt. 

 Xiaomi Pocophone F1 toont opvallende resultaten

Op het gebied van uiterlijk is de Pocophone F1 van een bijzonder lage kwaliteit. Waar de toestellen van Xiaomi normaal gesproken al niet duur zijn, weet dit prijskaartje wel heel veel mensen te verbazen. Echter zijn het de specificaties die ervoor zorgen dat het toestel serieus genomen kan worden. De POCO F1 heeft wat dat betreft vooral veel op cameragebied te bieden. In de cameratest van DxOMark wist het toestel vriend en vijand te verrassen. Het toestel kwam heel goed uit de test, al dan niet als een van de beste.

De POCO F1, zoals het toestel beter bekend is, bestaat uit een 12 megapixel f/1.9 sensor en een 5 megapixel f/2.0 diepte sensor. Wanneer je deze specificaties ziet is het niet opvallend dat het toestel niet in de buurt van de top komt. Wat wel opvallend is, is het feit dat het ook helemaal nergens te bekennen is in de buurt van de laagste beoordelingen. DxOMark prijst de POCO F1 voor zijn autfocus, welke in zowel video als foto’s stand weet te houden.

Xiaomi Pocophone F1 review 00

Cameraspecificaties

De dual-tone flits geeft een accurate witbalans en zorgt voor genoeg detail. Iets wat goed van pas komt, aangezien het toestel niet heel goed presteert met slechte belichting. Ondanks het feit dat HDR niet zo sterk is, scoort de exposure wel ontzettend goed. Daar komt dan ook nog eens een goed presterende stabilisator bij om video’s op een zo hoog mogelijke kwaliteit te schieten. De POCO F1 is misschien wel voorzien van slechts 2x digitale zoom en een dieptesensor, maar op dat gebied laten het veel kansen liggen. Een prachtig camerasysteem dus, waarmee je zeker niet moet zoomen.

Met een algemene score van 91 is de Xiaomi Pocophone F1 slechts twee plekken verwijderd van DxOMark’s Top 20 lijst. Uiteraard zegt dit alleen iets over de camera en heeft het toestel echt wel slechte elementen. Maar op het gebied van fotografie, zal jij weinig teleurstellende emoties ervaren.

Reageer op artikel:
Xiaomi Pocophone F1: cameratest toont opvallende prestaties
Sluiten