Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 29 aug 2018

OnePlus 6 verslagen in speedtest door budgetmodel

OnePlus betrad de smartphonemarkt met zijn OnePlus One, de allereerst flagship killer. Het toestel kwam met premium specificaties, maar voor een fractie van de prijs van de vlaggenschepen van bijvoorbeeld Samsung en LG. Door de jaren heen zijn de OnePlus toestellen echter steeds een stukje duurder geworden en is het inmiddels helemaal niet zo’n flagship killer meer. Enter Xiaomi’s Pocophone F1. De cyclus lijkt hiermee weer herhaald te worden. Het toestel komt namelijk met premium specificaties, maar is een stuk goedkoper dan het vlaggenschip van OnePlus.

Snapdragon 845 en 8GB RAM

Zo heeft de Pocophone F1 onder de motorkap de welbekende Snapdragon 845 chipset, die we in bijna alle nieuwe vlaggenschepen terug zien komen. Deze kun je combineren met 6GB of 8GB werkgeheugen, wat op papier zou moeten betekenen dat het toestel zich staande zou moeten kunnen houden tussen de andere vlaggenschepen. Toch ben je voor het toestel maar zo’n 329 euro kwijt, terwijl veel smartphonemakers nu met toestellen komen die steeds meer richting de 1000 euro kruipen.

Pocophone F1 even snel als OnePlus 6

Zoals we weten deed bleek de OnePlus 6 in het echte leven sneller te zijn dan Samsung’s Galaxy S9+. De Galaxy S9+ bleek op zijn beurt in snelheidstesten beter uit de bus te komen dan Apple‘s iPhone X, terwijl deze het juist beter deed in benchmark tests. Uiteraard was het maar een kwestie van tijd voordat dezelfde soort real-life tests ook werden uitgevoerd met de OnePlus 6 en Xiaomi’s Pocophone F1 als tegenstanders. En wat denk je? De toestellen blijken even snel te zijn.

Addertje onder het gras

Toch komt de Pocophone F1 met een prijskaartje van 329 euro, terwijl je voor de OnePlus 6 tussen de 450 en 550 euro kwijt bent. Helaas is er wel een klein addertje onder het gras als je voor de Poco gaat. Als het om de bouwkwaliteit en de gebruikte materialen gaat, zit je bij OnePlus toch beter dan bij Xiaomi’s nieuwe toestel. Ook krijg je niet alle premium features, die je gewend bent van een vlaggenschip. Je kunt bijvoorbeeld niet draadloos opladen, er is geen OLED display en de camera maakt toch wel wat minder mooie foto’s.

Xiaomi Pocophone F1

Maar als dat je allemaal niet interesseert en je gewoon een snel maar goedkoop toestel zoekt, is de Pocophone F1 je beste maatje. Xiaomi is overigens de laatste tijd behoorlijk druk geweest met allerlei verschillende producten. Zo verrasten ze de wereld onlangs met een bijzonder betaalbaar mechanisch toetsenbord.

BGR

Reageer op artikel:
OnePlus 6 verslagen in speedtest door budgetmodel
Sluiten