Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 22 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Podcast Tuesday: het nut en de nutteloosheid van nieuwe technologieën in Note to Self

Het internet en nieuwe technologieën maken een groot deel uit van ons leven. We weten dit wel, alleen durven onszelf niet altijd kritische vragen te stellen over hoe dit ons leven beïnvloedt. In de podcast ‘Note to Self’ wordt het hedendaagse gebruik van technologie wel in twijfel getrokken. De kritische vragen die we onszelf niet vragen worden in deze podcast beantwoord.

Podcast Tuesday

Podcasts: elke week komen er honderden uit. Dat maakt het helaas lastig om je een weg te banen door het aanbod. In Podcast Tuesday maken wij je wegwijs in dit fascinerende medium. Deze week: Note to Self.

Note to Self: over het nut en de nutteloosheid van techt

Je zult wel merken dat je niet iedere dag even productief bent. Dat kan aan verschillende factoren liggen, maar er is steeds vaker ook een rol voor onze smartphone en het internet weggelegd in dit verhaal.

Note to Self

Ook al maken smartphones en het internet onze levens op veel manieren gemakkelijker, ze kunnen soms ook een stoorzender zijn. De balans zoeken tussen deze twee dingen blijkt vaak lastiger dan gedacht. In de podcast ‘Note to Self’ helpt je bij het nuttig inzetten van nieuwe technologieën zonder dat het een overkill wordt.

Note to Self is de tech-podcast van de New York Public Radio. De wekelijkse podcast gaat over het behouden van onze menselijkheid in dit digitale tijdperk. De grote uitdaging waar steeds weer naar verwezen wordt in de podcast is om connected te blijven in de moderne wereld zonder het gevoel te hebben dat we niet meer zonder onze apparaten kunnen. Een balans uitdaging die voor velen van ons opgaat (inclusief de ondergetekende ;-)).

Je wekelijkse herinnering om alles in twijfel te trekken

Iedere week ontvangt de host Manoush Zomorodi interessante gasten die haar meer kunnen vertellen over vraagstukken zoals welke informatie we nou daadwerkelijk delen wanneer we een selfie online posten, wat we met de komst van de iPhone allemaal vaarwel hebben gezegd, hoe ver we eigenlijk van het Dark Web afstaan en wat er gebeurt wanneer robots racistisch zijn.

Zomorodi spreekt in de podcast met uiteenlopende gasten; van Harvard professors en grote namen uit de tech-industrie, tot basisschoolleraren. Iedere week gaat het gesprek weer over een onderwerp waarover je waarschijnlijk nog niet vaak bij stil hebt gestaan, maar waarvan het helemaal niet verkeerd zou zijn om dat toch maar eens te doen.

En dat is nou precies het boeiende aan deze show. De kritische blik op technologie in de hedendaagse samenleving komt goed naar voren, maar ook over het belang van technologie wordt niet moeilijk gedaan. Hier kun je alle afleveringen beluisteren. Enjoy!

Note to Self

Heb je meer interesse in de intrigerende verhalen achter alledaags design? Check dan de Podcast Tuesday van vorige week. Of lees waarom fouten ontzettend belangrijk zijn voor design en innovatie. Of ben je misschien benieuwd naar het verhaal achter je favoriete muziek? Alle podcasts vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Podcast Tuesday: het nut en de nutteloosheid van nieuwe technologieën in Note to Self
Sluiten