Podcast Tuesday: maffiabazen, huurmoordenaars en corrupte politici

Ben jij een echte true crime junkie? Dan hebben we deze week de perfecte podcast voor jou. Maak kennis met Crimetown, een show die het net even anders doet dan de concurrentie.

Podcast Tuesday

De wondere werelds van Podcast is ontzettend afwisselend. Dat maakt het helaas ook lastig om je een weg te banen door het aanbod. In Podcast Tuesday maken wij je wegwijs in dit fascinerende medium. Deze week: Crimetown.

Crimetown: true crime, maar dan anders

Er zijn een hoop podcasts die elk seizoen een bepaald misdrijf helemaal uitpluizen. Denk aan het zeer spannende Serial, of podcasts zoals In the Dark en Criminal.
True crime is ontzettend populair, dus voor fans is het aanbod groot. Dat heeft echter ook zijn nadelen. Nieuwe shows proberen vaak de authentieke formats van bijvoorbeeld Serial te imiteren.

Daardoor is het lastig om als nieuwskomer unieke podcasts te vinden binnen dit genre. Gelukkig lees je dit artikel, want wij hebben een goede tip: check Crimetown, een show van de makers van HBO’s The Jinx.

Crimetown Podcast Tuesday

Veel true crime podcasts duiken in bekende zaken. Ze kijken opnieuw naar het bewijs, interviewen getuigen en proberen vragen te beantwoorden. Daar is vaak een heel seizoen voor nodig.

Behapbaar en toch diepgaand

Crimetown pakt het anders aan. Elke aflevering duikt weer in een ander misdrijf of kant van de georganiseerde misdaad. Dat maakt de aflevering behapbaar, zeker als je weinig tijd hebt om te luisteren.

Toch loont het om het hele seizoen te luisteren. Per seizoen is er namelijk wel een overkoepelend thema: een bepaalde (Amerikaanse) stad. In het nu complete eerste seizoen gaat het om Providence, Rhode Island.

Crimetown Podcast Tuesday

Daar heeft de georganiseerde misdaad elk aspect van de samenleving geinfecteerd. Elke aflevering laat weer een andere kant van het verhaal zien. Je kunt ze dus prima los van elkaar luisteren, wat de podcast erg toegankelijk maakt.

Maar als je het tof vindt, heb je een compleet seizoen om van te genieten. Er is immers wel een link tussen de verschillende afleveringen: de stad in kwestie. Je leert Providence, Rhode Island steeds beter kennen.

Dat maakt Crimetown des te interessanter. Je duikt echt in een nieuwe cultuur, zonder dat het ook maar even saai of ontoegankelijk wordt. Dat is precies wat een goede podcast zo fascinerend maakt: diepgang, zonder de nadelen die je daar normaal mee associeert.

Crimetown is een productie van Gimlet Media, een vrij nieuw netwerk. Je kunt hier alle afleveringen checken. Scroll ook vooral even door, want Gimlet heeft een flink aantal intrigerende shows. Check ook de Podcast Tuesday van vorige week!

Reageer op artikel:
Podcast Tuesday: maffiabazen, huurmoordenaars en corrupte politici
Sluiten