Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 september 2017

Podcast Tuesday: Homecoming, een adembenemende thriller

Het is weer tijd voor Podcast Tuesday! Deze week zetten we een bijzondere podcasts in de schijnwerpers: Homecoming. De productie van Gimlet Media weet het beste van Hollywood samen te brengen in een adembenemende thriller.

Podcast Tuesday

Podcasts zijn helemaal in. Ze bestaan in alle soorten en maten. Van grootse Hollywood-producties tot amateuristische opnames. In Podcast Tuesday maken wij je wegwijs in dit fascinerende medium. Deze week: Homecoming, van Gimlet Media.

Podcast Tuesday: Homecoming

We roepen in deze rubriek vaak dat podcasts ontzettend divers zijn. Van wiskundige discussies tot interviews met beroemdheden en complete boeken: het medium is zeer rekbaar en flexibel.

Dit keer bewijzen we dat met Homecoming, onze aanbeveling van deze week. Het kan moeilijk zijn om de tijd te vinden voor je favoriete podcasts. Er zijn immers ook zoveel series die je wil volgen. Of misschien heb je daar zelfs geen tijd voor.

Podcast Tuesday Homecoming

Met Homecoming heb je alsnog een spannende serie om te volgen, waar je maar wil. Het is namelijk een compleet gescripte psychologische thriller met een cast om U tegen te zeggen.

Geen discussies of optredens dus, maar een serie zonder beelden. Althans, die vormen vanzelf in je hoofd. Het verhaal van Homecoming is namelijk zo aangrijpend dat je al snel zelf geïnvesteerd raakt in de beschreven wereld.

Al snel kun je niet meer stoppen met luisteren. Sterker nog, het houdt je op het puntje van je spreekwoordelijke stoel.

Maar waar gaat het over? Goede vraag. Homecoming vertelt het verhaal van Catherine Keener,  een sociale werkster die in een mysterieuze overheidsfaciliteit moet zorgen voor een militair met extreme PTSD. Langzamerhand komt ze erachter dat het programma van haar faciliteit niet helemaal is wat het lijkt dat het is. Bovendien blijkt haar baas een eigen agenda te hebben…

Podcast Tuesday Homecoming

Al snel kun je niet meer stoppen met luisteren. Wat is er aan de hand? Het verhaal wordt verteld middels een non-lineaire serie aan zogenaamd opgenomen therapiesessies en telefoongesprekken. Daardoor lijkt het geheel fragmentarisch, maar Homecoming zit zo strak in elkaar dat het nooit gaat irriteren.

Sterker nog, het houdt je op het puntje van je spreekwoordelijke stoel. Dat is Hollywood ook opgevallen, want wij zijn niet de enigen die Homecoming als een serie zonder beeld hebben ervaren. Sam Esmail, de grote naam achter de hacker-serie Mr Robot, gaat namelijk Homecoming adapteren als tv-serie.

Dat zegt dus zeker wat! Normaliter bevelen we je nu de beste aflevering aan, maar deze podcast moet je natuurlijk gewoon vanaf het begin luisteren. Je kunt alle afleveringen vinden op het excellente Gimlet Media. Klik vooral even door die site, want het recent opgerichte netwerk brengt elke week weer pareltjes uit.

Ben je toch meer van de muziek-podcasts? Check dan onze Podcast Tuesday over Song Exploder, een podcast waarin bekende nummers door artiesten zelf worden ontleed. Of laat je inspireren door de verhalen van bijzondere ondernemers.

Reageer op artikel:
Podcast Tuesday: Homecoming, een adembenemende thriller
Sluiten