Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 25 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Podcast Tuesday: James Bond, Nazi’s en de moord op JFK

Ben jij zo iemand die altijd een interessant verhaal kan waarderen, waar het ook over gaat? Dan zijn Josh en Chuck van Stuff You Should Know vanaf nu je beste vrienden! Van James Bond tot wasmachines: ze duiken in de meest willekeurige onderwerpen.

Podcast Tuesday

Podcasts zijn ontzettend afwisselend. Ze bestaan in alle soorten en maten. Van intieme gesprekken tot grootse producties met muzikale begeleiding. In Podcast Tuesday maken wij je wegwijs in dit fascinerende medium. Deze week: Stuff You Should Know.

Stuff You Should Know

Door het internet krijgen we meestal van alles wat mee. Het nieuws vliegt ons om de oren, waarbij we het meeste na vijf minuten alweer vergeten zijn.

Dat gaat helaas meestal ten koste van diepgang. En als er diepgang is, dan is het vaak vrij droog of zelfs saai. Dat is zonde, want er zijn zoveel fascinerende verhalen die verteld kunnen worden.

Stuff You Should Know

Laat dat maar aan Josh en Chuck over, de hosts van Stuff You Should Know. In deze razend populaire podcast voeren de twee hosts komische gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Of het nou over de moord op JFK of de werking van golven gaat: altijd blijft het fascinerend. Dat komt omdat het nooit saaie lessen worden.

James Bond, wasmachines en nazi’s

Elke aflevering doet denken aan die heerlijke gesprekken die je ‘s avonds laat met vrienden kan hebben. Een biertje in je hand, en lullen over de meest random onderwerpen.

Dat idee, maar dan beter. Want Josh en Chuck duiken voor elke aflevering helemaal in een onderwerp. Daardoor kunnen ze je op een ludieke manier allerlei intrigerende feitjes serveren.

In onze favoriete aflevering vertellen ze je hoe Ian Fleming het masterplan bedacht dat bijdroeg aan de ondergang van de nazi’s. Ja die Ian Fleming, de legendarische bedenker van James Bond. Het is niet geheel toevallig dat hij zulke fascinerende boeken over spionnen kon schrijven!

Vergis je echter niet, want ook doodnormale onderwerpen komen voorbij. Stuff You Should Know weet op de een of andere manier alles interessant te maken. Van wasmachines tot de productie van kussens. Is dat de magie van podcasts?

Het sterkste punt van Stuff You Should Know kun je ook ervaren als een nadeel: er zijn meer dan 900 afleveringen. De show is al bezig sinds 2008, en er komen drie keer per week nieuwe afleveringen uit. Elke aflevering duurt tussen de twintig en zestig minuten.

Stuff You Should Know

Je kunt het ook als een groot voordeel zien: meer dan 900 onderwerpen! Zo kun je zelf de onderwerpen kiezen die jou interesseren. Opeens zijn die treinritjes en schoonmaaksessies zo helemaal geen straf meer.

Hier kun je de podcast checken. Luister je liever naar interessante interviews? Check dan de Podcast Tuesday van vorige week. Lees ook alles wat je moet weten over microdosing LSD.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Podcast Tuesday: James Bond, Nazi’s en de moord op JFK
Sluiten