Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 20 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Podcast Tuesday: hoe zijn Airbnb en Instagram zo groot geworden?

In Podcast Tuesday bevelen we je elke week een toffe podcast aan. Deze week krijgen we een kijkje achter de schermen van grote bedrijven in How I Built This. Van Richard Branson tot de manager van Lady Gaga: succesvolle ondernemers vertelllen hun verhaal.

Podcast Tuesday

Podcasts zijn een ideale manier om te ontspannen, of juist iets nieuws te leren. Ze bestaan in alle soorten en maten. Juist daarom zijn podcasts zo interessant. Van intieme gesprekken op zolderkamertjes tot grootse producties met muzikale begeleiding en geluidseffecten: in Podcast Tuesday bevelen we je elke week een toffe podcast aan. Deze week: How I Built This.

How I Built This: uitvinders en ondernemers aan het woord

Dit keer pakken we een gloednieuwe show erbij: How I Built this. Waar veel gerenomeerde shows al honderden afleveringen achter de rug hebben, is het bij deze podcast mogelijk om binnen korte tijd korte up-to-date te zijn.

Guy Raz Podcast Tuesday

How I Built This is namelijk pas eind vorig jaar van start gegaan. Het idee is vrij simpel: in elke aflevering vertelt een bijzondere ondernemer over de business die hij of zij heeft opgebouwd. De ene keer komt de bedenker van Instagram aan het woord, terwijl je de andere keer hoort hoe het is om sterren als Lady Gaga te managen.

De gasten worden geinterviewd door TED’s ervaren interviewer Guy Raz. Hij laat de ondernemers uitgebreid aan het woord, maar zorgt met kritische vragen ervoor dat het niet enkel een promotiepraatje wordt. De verhalen die verteld worden zijn niet alleen fascinerend, maar ook leerzaam.

Guy Raz Podcast Tuesday
Guy Raz

Ook de donkere kanten van het ondernemen komen namelijk geregeld naar voren. De oprichters van VICE, Airbnb, Lyft en Compaq hebben allemaal obstakels moeten overwinnen om een succes te maken van hun bedrijven. Zo heeft vrijwel elke ondernemer een fascinerend verhaal te vertellen, of je de onderneming in kwestie nou kent of niet.

Dat is ook meteen het sterkste punt van How I Built This: er wordt gewoon een verhaal verteld. Geen geforceerde stukjes, spelletjes of rare formatjes, maar een intrigerend gesprek. Het voelt een beetje alsof je als luisteraar een intiem gesprek aan het afluisteren bent. Dit keer is het echter niet je buurvrouw, maar de oprichter van een miljardenbedrijf.

Elke maandag komt er een nieuwe aflevering uit. De show duur ongeveer vijftig minuten. Dat is misschien vrij lang, maar de strakke regie van Guy Raz en de interessante verhalen zorgen ervoor dat de tijd omvliegt. Abonneer je hier op de show. Wat voor bedrijf ga jij starten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Podcast Tuesday: hoe zijn Airbnb en Instagram zo groot geworden?
Sluiten