Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 jun 2017

Podcast Tuesday: waarom is Hae Min Lee vermoord?

In 1999 werd de Koreaans-Amerikaanse Hae Min Lee op brute wijze vermoord. We weten wie het gedaan heeft, haar ex-vriendje. Maar waarom? Je ontdekt het in deze meeslepende podcast.

Podcast Tuesday

Podcasts zijn een ideale manier om even bij te komen, of juist weer iets nieuws te leren. Ze bestaan in alle soorten en maten. Van grootse producties met muzikale begeleiding tot kleine hobbyprojectjes. In Podcast Tuesday maken je wegwijs in dit fascinerende medium. Deze week: Serial.

Serial: een mysterie komt tot leven

Niks is zo verslavend als een goed mysterie. Van Agatha Christie en Sherlock Holmes tot The Bridge en Broadchurch: telkens wil je weer weten wie de moord heeft gepleegd. De shows werpen je kleine hints toe, maar daar blijft het dan ook bij.

Podcast Tuesday

Als kijker raak je helemaal verloren in de fictieve werelden. Ook op je werk of op school blijf je de puzzelstukjes in elkaar passen. Ligt het antwoord dan toch vlak voor je neus? Het meest populaire mysterie van de afgelopen jaren is zonder twijfel Serial.

Serial is de House of Cards van de podcasts. De verslavende show heeft binnen korte tijd de wereld weten te veroveren. Een compleet nieuwe doelgroep kwam zo voor het eerst in aanraking met podcasts.

In twaalf razend spannende afleveringen wordt het mysterie rondom de waargebeurde moord op het Koreaans-Amerikaanse meisje Hae Min Lee ontrafeld. Sarah Koenig neemt je mee in een mysterie dat je niet snel zal vergeten.

Zij is ook direct de detective die de puzzel met je oplost. Ze overpeinst de clues en ontdekt samen met jou, de luisteraar, wat er aan de hand is. Daardoor voelt Serial haast als een soort gesprek, een maatje waarmee je een mysterie oplost.

Bovenal is de podcast gewoon een ijzersterke whodunnit waarbij je telkens weer de volgende aflevering wil luisteren. Je hebt geluk dat de podcast al helemaal compleet is, dus je hoeft niet elke weet al nagelbijtende je feed te refreshen. Het tweede seizoen ontrafelt weer een compleet nieuw mysterie.

Sarah Koenig
Sarah Koenig

Een unieke twist

Het eerste seizoen van Serial heeft een unieke twist: we weten al wie het gedaan heeft. Adnan, de ex-vriend van het slachtoffer. Hij zit al tien jaar in de gevangenis. Vanachter de tralies vertelt hij ook zijn kant van het verhaal. Heeft hij wel echt zijn ex-vriendin vermoord?

De podcast benut de mogelijkheden van het medium optimaal. Geluidsfragmenten, muziek en stilte worden op een zorgvuldige manier toegepast om je in het verhaal op te zuigen. Juist omdat je niks kunt zien begint het verhaal echt te leven.

Hier kun je meteen aan Serial beginnen. Ben je toch meer van de leerzame podcasts? Check dan de Podcast Tuesday van vorige week, waarin je leert hoe Uber en Instagram zo groot zijn geworden.

Reageer op artikel:
Podcast Tuesday: waarom is Hae Min Lee vermoord?
Sluiten