Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 4 juli 2017

Podcast Tuesday: fascinerende verhalen uit de wetenschap

De wetenschap heeft miljoenen interessante verhalen te vertellen. In de podcast van deze week worden die verhalen vol humor en passie verteld.

Podcast Tuesday

Podcasts zijn een ideale manier om nieuwe dingen te leren, of juist even heerlijk te ontspannen. Ze bestaan in alle soorten en maten. Van grootse shows tot kleine producties. In Podcast Tuesday maken wij je wegwijs in dit fascinerende medium. Deze week: Story Collider.

Story Collider: fascinerende verhalen

Wetenschap kan ontzettend fascinerend zijn. Van het ontstaan van sterren tot de ontwikkeling van levensgevaarlijke planten: het zijn allemaal intrigerende verhalen. Toch wordt het allemaal vaak als droge feiten door je strot gedouwd.

Podcast Tuesday Story Collider

Dat is doodzonde. Je begint juist de wereld om je heen te waarderen als je luistert naar de verhalen die de wetenschap te vertellen heeft. Verhalen die op een schitterende wijze naar voren komen in de podcast van deze week: Story Collider.

In Story Collider vertellen wetenschappers en mensen die vaak met wetenschap te maken hebben korte over hun vakgebied. Vaak hilarisch, soms angstaanjagend en altijd ronduit fascinerend. De podcast wordt meestal voor een echt publiek opgenomen, als een soort cabaret.

Story Collider podcast tuesday

Deze populaire podcast is gestart door twee wetenschappers. Ben Lillie, een voormalig deeltjesfysicus en schrijver voor TED en Brian Wecht, een postdoc onderzoeker in deeltjesfysica en de snaartheorie.

Menselijke kant van de wetenschap

Beide creatievelingen hebben liefde voor de wetenschap, maar bovenal voor het overbrengen van de magische verhalen die de wetenschap te vertellen heeft. De menselijke kant van de wetenschap.

Story Collider podcast tuesday

Elke aflevering zijn er weer andere sprekers te gast, die je in een half uurtje fascinerende verhalen vertellen. Het is een wervelende combinatie tussen cabaret en wetenschap, waar je stiekem meer van leert dan van het droge boek dat je in de kast hebt staan. Aanrader! De ene keer vertelt een bioloog over hoe hij bijna door een genetisch gemanipuleerde rat werd aangevallen, terwijl je de andere keer ontdekt wat er gebeurt als de zon zou ontploffen. Veel afwisseling dus, maar altijd doorspekt met humor.

Hier kun je meteen Story Collider checken. Ben je toch meer van de mysteries? Check dan de Podcast Tuesday van vorige week!

Reageer op artikel:
Podcast Tuesday: fascinerende verhalen uit de wetenschap
Sluiten