Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Digital 30 jan 2020

Je eigen podcasts maken? Spotify deelt alle geheimen voor succes!

Podcasts zijn anno 2020 populairder dan ooit en ook Spotify ziet die beweging. Daarom zet het bedrijf er vol op in en helpt het toekomstige makers aan succes door alle geheimen te delen.

Meer focus op podcasts betekent ook meer mensen die deze populaire audio-shows maken. Daarom brengt Spotify vandaag een vijfdelige serie over Gimlet Media, makers van podcasts als Reply All en Heavyweight, op zijn platform uit. Met de Gimlet Academy heb jij binnen no time de beste trucjes in vingers voor een succesvolle podcast.

Spotify helpt podcasts naar succes

Spotify heeft de nieuwe Gimlet Academy podcast opgericht voor mensen die altijd al eens podcasts hebben willen maken. In vijf afleveringen, van zo’n dertig minuten per stuk, vertelt Gimlet Media-oprichter Alex Blumberg wat je moet doen om deze zo succesvol mogelijk te maken. Je leert hoe je een show in elkaar zet, hoe je een idee goed kan pitchen, wat je nodig hebt voor een goede identiteit, hoe je ze opneemt en hoe je een verhaal in zijn geheel kan vertellen. Het zijn tips die jij, als beginnende podcastmaker, misschien wel goed kan gebruiken. Maar uiteraard valt hier ook zeker wat uit te halen voor mensen die het al een tijdje doen.

Spotify laat weten dat Gimlet Media deze serie eerder intern gebruikte om hun medewerkers de kunst van het podcasten te leren. Of dat ook echt daadwerkelijk in de huidige vorm gebeurde is uiteraard nog maar de vraag.

WANT doet mee met de hype

Zoals gezegd zijn podcasts anno 2020 hartstikke hip en ook wij van WANT doen er aan mee. Sinds vorig jaar hebben we onze eigen podcast WantKast, die je op alle mogelijke platformen kan luisteren. Of je nu Apple Podcasts, Spotify of Google Podcasts gebruikt: WantKast is daar op te luisteren.

Thomas en Mark praten de luisteraars wekelijks bij over het grootste technieuws van de afgelopen week. Vier uitgebreide verhalen, vier korte verhalen en een flinke dosis aan veel te flauwe grappen: het zit er allemaal in. Hieronder is de meest recente aflevering (30 januari 2020) te beluisteren.

Fan van onze podcast? Check ons dan zeker even op je favoriete app, volg ons en laat (indien mogelijk) een review achter!

Reageer op artikel:
Je eigen podcasts maken? Spotify deelt alle geheimen voor succes!
Sluiten