Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 2 dec 2017

Dit slimme beveiligingssysteem heeft geen camera’s, maar weet precies wat er in huis gebeurt

Veel mensen installeren beveiligingscamera’s om hun huis veilig te houden. Vaak kun je via een app dan ook zelf live volgen wat er in huis gebeurt. Het blijkt echter dat soms ook anderen door de camera’s kunnen gluren. Zo verschenen vorig jaar beelden van Nederlandse en Belgische huishoudens op een Russische site en was er zelfs een vrouw die opeens onzedelijke voorstellen van haar beveiligingscamera kreeg. Point is een beveiligingsapparaatje, dat hier rekening mee houdt. Het komt zonder camera’s, maar weet precies wanneer er iets mis is door je huis te begrijpen.

Point leert je huis kennen met kunstmatige intelligentie

Je huis begrijpen? Inderdaad, het apparaat leert je huis kennen door middel van verschillende omgevingssensoren en kunstmatige intelligentie. Op deze manier weet het apparaat wat er in huis allemaal gebeurt en kan het bepaalde ongewenste gebeurtenissen herkennen, zoals een inbraak, rook of plotselinge temperatuurschommeling. Point is echter meer dan een beveiligingssysteem en lijkt soms ook op een oppas of klusjesman. Zo kan hij je ook waarschuwen wanneer er ‘s avonds laat luide muziek wordt gedraaid of wanneer er een kans is dat schimmel gaat ontstaan, doordat de ruimte lange tijd vochtig is.

veilig met point

De buurt helpt mee

Wanneer er inderdaad iets aan de hand is, krijg je een notificatie via de bijbehorende app. Het kan echter dat je op dat moment op vakantie bent, maar ook hier is Point op voorbereid. Via de app kun je namelijk ook je vrienden, familieleden of buren op de hoogte brengen van wat er aan de hand is. Als ze ook de Point app geïnstalleerd hebben gebeurt dat uiteraard via de app. Maar wanneer dit niet het geval is, kan het systeem ook een sms berichtje sturen.

Point beveiliging

App laat zien wie er in huis is

In de app is het verder mogelijk om een overzicht te bekijken van alle gebeurtenissen in huis. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe vochtig het in huis is geweest of wat de temperatuur was. Daarnaast weet het systeem wanneer je uit huis gaat en schakelt hij automatisch een alarm in. Op dezelfde manier weet hij ook wie er allemaal in huis zijn, zodat je via de app meteen kunt zien of de kinderen wel veilig zijn aangekomen.

Point

Maak je huis veilig via Kickstarter

Het klinkt als een geweldig apparaat, maar eerlijk gezegd misschien te goed om waar te zijn. Het Kickstarter project heeft in ieder geval genoeg geld opgehaald om Point ook daadwerkelijk de wereld in te helpen. Voor 66 euro plus 9 euro aan verzendkosten kun je zelf gaan testen of het wel zo goed werkt. Hiervoor moet je wel tot mei 2018 wachten.

Een nadeel aan point is dat je niet live kunt kijken wat er in je huis gebeurt. Als je liever toch een systeem met camera’s wilt, zijn dit de vijf beste beveiligingscamera’s.

Kickstarter

Reageer op artikel:
Dit slimme beveiligingssysteem heeft geen camera’s, maar weet precies wat er in huis gebeurt
Sluiten