Pokémon app leert je hoe de bewegingssensor van de Pixel 4 werkt

Het aantal Pixel 4 leaks loopt nog steeds op. Of beter gezegd: het aantal Pixel 4 leaks loopt uit de hand. De laatste leak komt uit de hand van 9to5Google. Zij hebben een tech demo van de Pixel 4 en Pixel 4 XL’s bewegingssensor gevonden, die gebruik maakt van Pokémon. Uit deze informatie blijkt dat de smartphones verticale en horizontale handgebaren opmerken en op die manier Pokémon geaaid kunnen worden en naar ze kan worden gezwaaid.

Pokémon helpt je om Pixel 4’s Motion Sense onder de knie te krijgen

De technologie achter de Motion Sense toolset van Google heet Soli. Uit een aantal voorgaande leaks zijn we al wat meer te weten gekomen over de verschillende toepassingen van de technologie. Zo kunnen gebruikers hun alarm er mee uit zetten, wanneer ze muziek luisteren doorgaan naar het volgende nummer, en inkomende oproepen negeren.

Het lukte 9to5Google om Pokémon Wave Hello te gebruiken zonder de Pixel 4 in handen te hebben. Het is niet de eerste keer dat Pokémon, dat in handen is van Nintendo, samenwerkt met Google. Ook zijn een paar jaar geleden hoofdfiguren van Google Maps overgestapt naar Niantic, de developer van Pokémon Go. De bedrijven zijn op verschillende manieren aan elkaar verbonden.

Pokémon Pixel 4
(Bron: 9to5Google)

Nog wat extra publiciteit voor de Pixel 4? Waarom ook niet

Pokémon Wave Hello ziet er simpel uit, maar is een goede manier om bekend te worden met de bewegingssensor van de Pixel 4. De Pixel 4 en Pixel 4 XL worden op 15 oktober officieel onthuld. Naast nóg meer publiciteit voor deze smartphones, is deze lek ook welkome publiciteit voor de release van Pokémon Sword and Shield. Die komt uit op Nintendo Switch op 15 november.

Benieuwd naar meer leaks over de nieuwe Google smartphones? Check dan hier het laatste nieuws over een nieuwe app die je audio-opnames automatisch transcribeert, of lees hier over de kleuren van de phone.

Reageer op artikel:
Pokémon app leert je hoe de bewegingssensor van de Pixel 4 werkt
Sluiten