Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 13 mei 2019

The Pokemon Company vindt één scene in Detective Pikachu maar niks

Momenteel draait Detective Pikachu in de bioscoop. In de film draait het voornamelijk om een schattige Pikachu met een detective hoed op, die de mogelijkheid heeft om te praten met het hoofdpersonage in de film. Pikachu’s stem wordt vervuld door Ryan Reynolds. In de wereld zijn er nog vele andere Pokémon te vinden. Mocht je de film nog niet hebben gezien, dan is dit bericht wellicht niet helemaal voor jou. Want we gaan hier een scene bespreken die The Pokemon Company eigenlijk niks vond.

The Pokemon Company niet blij met Lickitung

Ergens aan het begin van de film zien we hoe het hoofdpersonage in de trein vanuit zijn kleine dorpje afreist naar de stad. In die trein komt er een Lickitung naar hem toen, die zonder enige aarzeling hem een flinke lik geeft, waarna het hoofdpersonage zijn wang onderzit met slijm. Het is een beetje nasty en volgens Erik Nordby, de visual effects supervisor van film, waren de mensen van The Pokemon Company er niet blij mee. Het was volgens hem op het randje van wat kon.

Pokemon Lickitung

Nordby deed deze uitspraak in een interview met Time Magazine. Een ander interessant element uit dat interview gaat over Mr. Mime en zijn rol in Detective Pikachu. Toen de film director aan de mensen van The Pokemon Company vroeg wat Mr Mime precies voor Pokémon was, konden ze eigenlijk geen antwoord geven. Ze wisten het niet precies en hadden liever niet dat de Pokémon in de film werd gebruikt. Uiteindelijk is de scene met Mr Mime erg goed gelukt en zeer de moeite waard.

De film zelf is sowieso een feest van herkenning voor de Pokémon-fan. Er komen vele Pokémon voorbij die nog niet zijn getoond in de verschillende trailers die zijn verschenen. De film draait nu in de bioscoop. Wil je meer lezen over Pokémon? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
The Pokemon Company vindt één scene in Detective Pikachu maar niks
Sluiten