Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 23 mei 2019

Detective Pikachu: deze Pokémon designs zijn haast crimineel schattig

Pokémon: Detective Pikachu was een bom nostalgie voor de generatie die met de games is opgegroeid. Pokémon vangen op je Game Boy of later de DS, terwijl op televisie de wereld tot leven werd gebracht in de vorm van een cartoon. De Japanse anime dus, ingesproken door Nederlandse stemacteurs.

Pokémon: Detective Pikachu designs

De Japanse franchise heeft meer dan twintig jaar aan films, games, boeken en andere merch. Het is niet voor niks de meest lucratieve franchise. Ooit. Groter dan Star Wars, Harry Potter en elke andere grootmacht in de popcultuur.

Toch was Detective Pikachu anders. Dit was de eerste keer dat fans hun geliefde franchise op Hollywood-niveau zagen. Een animatiefilm met een groot budget, een levendige wereld en een marketingmachine waar je U tegen zegt. Echte mensen, naar geanimeerde Pokémon.

Het vinden van een middenweg tussen de sprites uit de games en onze echte wereld was een flinke uitdaging. De Pokémon moesten er geloofwaardig uitzien, zonder geheel onherkenbaar te worden. De nostalgische factor was immers uiterst essentieel.

De man achter de designs uit de film is Stephen Molyneaux. Het was zijn job om de originele designs van Ken Sugimori te vertalen naar de echte wereld. Hij werkte samen met een special effects studio en Abner Marin om de onderstaande 3D-sculpturen te realiseren. Het resultaat is een haast oneerlijk schattige berg aan designs. Enjoy!

➤Check: Deze Pokémon kleding van UNIQLO moet elke fan hebben!

Pokémon Detective Pikachu Pokémon Detective Pikachu Pokémon Detective Pikachu Pokémon Detective Pikachu Pokémon Detective Pikachu Pokémon Detective Pikachu Pokémon Detective Pikachu Pokémon Detective Pikachu Pokémon Detective Pikachu Pokémon Detective Pikachu Pokémon Detective Pikachu
Reageer op artikel:
Detective Pikachu: deze Pokémon designs zijn haast crimineel schattig
Sluiten