Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 30 mei 2019

Pokémon Detective Pikachu: succes film zorgt voor nieuwe game

De Detective Pikachu film met Ryan Reynolds is een groot succes. Veel mensen weten echter niet dat de film veel inspiratie heeft gehaald uit het gelijknamige Nintendo 3DS spel. De kans is groot dat daar verandering in gaat komen, want er komt een opvolger voor de Nintendo Switch.

Pokémon: Detective Pikachu

Het heeft jaren geduurd, maar na lang onderhandelen mocht er eindelijk een live-action Pokémon film gemaakt worden. Dit project kreeg de titel Detective Pikachu en de eerste trailer wist, in tegenstelling tot die van de Sonic film, veel fans blij te maken. Sinds begin deze maand draait het eindresultaat in de bioscoop en heeft inmiddels alweer zo´n 359 miljoen dollar opgeleverd. We mogen dus wel zeggen dat het een succes is!

Veel mensen weten echter niet dat Detective Pikachu op een game gebaseerd is. Naast dat de film haar inspiratie natuurlijk uit de gehele Pokémon franchise heeft gehaald bestond er namelijk ook al een Detective Pikachu spel.

Het ging hier om een avonturengame voor de Nintendo 3DS. In 2016 verscheen er een korte versie voor de Japanse markt en twee jaar later kwam er een langere variant uit. In het spel moest de speler samen werken met een pratende Pikachu om zo allerlei mysteries op te lossen.

Veel recensenten gaven echter aan dat het concept beter zou werken als film en daar is dus blijkbaar gehoor aan gegeven.

Nieuwe game

Gezien het succes van de film is er onlangs ook een nieuwe game aangekondigd. Het gaat hier om een spel voor de Nintendo Switch. We hebben helaas echter nog geen exacte details die we kunnen delen.

Daarnaast staan er ook nog een aantal andere Pokémon games in de planning. Waaronder Pokémon Sleep, een game die haar gameplay blijkbaar zou afstemmen op het slaapgedrag van de speler.

Meer over Pokémon en Pokémon games lees je op de uitgebreide overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pokémon Detective Pikachu: succes film zorgt voor nieuwe game
Sluiten