Pokémon Go heeft al 1,5 miljard euro opgeleverd

Sinds de release van Pokémon Go, inmiddels alweer twee jaar geleden, is het een mobiele game waar flink veel mee gedaan is. Honderden miljoenen gamers zijn met de game aan de slag gegaan en een redelijk aantal van hen is verleid om geld in de game uit te geven. Dat heeft er voor gezorgd dat de game inmiddels 1,5 miljard euro aan omzet heeft opgeleverd.

Pokémon Go is een enorme cashcow

Natuurlijk, in de eerste maanden was de hype rondom de game een stuk groter dan nu, maar vergis je niet: de game wordt nog steeds massaal gespeeld. Zo heb ik letterlijk honderden gamers gisteren tijdens Articuno Day mijn huis zien passeren om in Gyms de legendarische Pokémon te vangen. Het is dan ook niet heel gek om te zien dat er wereldwijd per dag zo’n twee miljoen dollar aan omzet wordt geregistreerd.

De gamers in de Verenigde Staten zijn in dit overzicht het meest lucratief. Van de totale omzet kwam 517 miljoen euro uit de Verenigde Staten. Japan staat op een tweede plaats met een omzet van 425 miljoen euro. Als je dan doorrekent naar hoeveel een gemiddelde Japanner uitgeeft, dan is dat wel veel meer dan de gemiddelde Amerikaan, omdat er simpelweg veel meer Amerikanen zijn. Het is dan ook geen geheim dat Japanners over het algemeen meer geneigd zijn om geld in games uit te geven.

Pokémon Go

Andere landen waar veel geld wordt verdiend zijn Duitsland, Taiwan en het Verenigd Koninkrijk. De kans is groot dat er ook vandaag flink wat verdiend gaat worden. Om 11 uur begint namelijk een nieuwe Community Day in Pokémon Go. Tijdelijk kun je dan veel meer Squirtles vangen dan normaal en heb je de kans er één te vangen met een toffe zonnebril op. Dus smeer je goed in en ga lekker naar buiten. Ook broed je je eieren vier keer zo snel uit. Kortom, de hoogste tijd om de game weer te gaan spelen.

Reageer op artikel:
Pokémon Go heeft al 1,5 miljard euro opgeleverd
Sluiten