Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 13 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Pokémon Go verleden tijd? 2019 was het succesvolste jaar!

Pokémon Go werd in 2016 gelanceerd en was toen een enorm succes. Overal zag je mensen op hun smartphones Pokémon vangen. Hoewel je ze iets minder in het straatbeeld ziet, wordt de game nog enorm veel gespeeld.

Sterker nog, als je terugkijkt op het jaar 2019, dan is dat het jaar waarin de ontwikkelaar het meest heeft verdiend met de game. Nog meer dan in 2016, toen de game gelanceerd werd.

Pokémon Go een groot succes

Dat is althans hetgeen dat Sensor Tower stelt. Dit bedrijf houdt zich bezig met het analyseren van hoe apps het doen in de wereld van de smartphones. En daaruit blijkt dat het afgelopen jaar enorm succesvol was. In het overzicht zien we hoe het eerste jaar een groot succes was en daarna werd er een kleine drop gemaakt om vervolgens weer te stijgen.

Pokémon Go
Pokémon Go door de jaren heen Bron: Sensor Tower

En ergens is het ook wel logisch. Als je kijkt hoe de game vandaag de dag is, dan zit het gewoon goed in elkaar. Er zijn inmiddels heel erg veel verschillende Pokémon te vangen en er is eigenlijk altijd wel iets te doen. Je kunt gyms aanvallen, je aansluiten bij groepen spelers om samen een raid te doen, het opnemen tegen leden van Team Rocket, extra uitdaging zoeken met de verschillende special researches en ga zo maar door. En voor veel van die extra activiteiten probeert de ontwikkelaar je te verleiden om geld uit te geven zodat jij de juiste voorwerpen hebt om aan die activiteiten mee te doen.

In totaal heeft ontwikkelaar Niantic nu zo’n 3,1 miljard dollar verdiend met de game en daarmee is het zonder twijfel één van de meest succesvolle games ooit gemaakt. En het mooie is dat de verbeteringen steeds blijven komen, waardoor ook dit jaar op papier een succesvol jaar kan worden. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pokémon Go verleden tijd? 2019 was het succesvolste jaar!
Sluiten