Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 29 jun 2018

Zo ziet de toekomst van Pokémon Go en augmented reality eruit

Dankzij Augmented Reality kun je dingen zien en doen via je camera op je telefoon die je niet in de echte wereld ziet. Denk daarbij aan de verschillende Snapchat- en Instagram-filters, maar ook het tonen van Pokémon in Pokémon Go in de echte wereld. De ontwikkelaar van Pokémon Go, Niantic, werkt momenteel aan een een nieuwe techniek die gebruikt maakt van Occlusion Technology.

Pokémon Go en de toekomst van Augmented Reality

In de onderstaande video toont de ontwikkelaar wat de nieuwe techniek mogelijk maakt. Waar je met de huidige techniek Pokémon in je omgeving ziet ongeacht wat er in de omgeving gebeurt, daar maakt de nieuwe techniek het mogelijk om ook van de omgeving gebruik te maken. Zo zien we in de demo hoe de Pokémon Pikachu en Eevee door de wereld rennen en verdwijnen wanneer zij zich achter een pot bevinden of wanneer iemand voor ze staat.

De techniek is nog verre van perfect. Hier en daar zie je de personages nog een beetje vreemd zweven en glitcht het hier en daar, maar de basis is zeker interessant. Het zorgt er voor dat je via Augmented Reality veel meer het gevoel krijgt dat er daadwerkelijk wat gebeurt.

Voorlopig hoef je dit nog niet als een update voor Pokémon Go verwachten. Volgens Niantic is dit nog maar een preview van de technologie die zij zelf het Niantic Real World Platform noemen. Daar zijn ze al een tijdje mee bezig, maar het duurt nog wel even voordat het geperfectioneerd wordt en in de praktijk kan worden gebracht. Volgens Niantic kunnen andere ontwikkelaars buiten henzelf later dit jaar de techniek gaan gebruiken voor hun eigen games, waardoor het waarschijnlijk pas in 2019 op zijn vroegst uitgerold kan worden.

Augmented Reality

Ben jij overigens weer van plan om Pokémon Go te gaan spelen? Dan hebben we hier een aantal handige tips.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo ziet de toekomst van Pokémon Go en augmented reality eruit
Sluiten