Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 21 nov 2017

Niantic daagt spelers uit in wereldwijde Pokémon Go Challenge drie miljard Pokémon te vangen

Vorig jaar wist Pokémon Go alle records te breken. Dit jaar lijkt de game wat aan populariteit te zijn verloren. Als het aan Niantic ligt, het bedrijf achter het spel, is het spel nog lang niet dood. Om spelers geïnteresseerd te houden heeft het een wereldwijde Pokémon Go-uitdaging bedacht.

Een wereldwijde uitdaging

Het doel van de nieuwe ‘Pokémon Go Catch Challenge’ is om in zeven dagen tijd drie miljard Pokémon te vangen. Ja dat lees je goed: drie miljard. Hoe meer Pokémon er worden gevangen, hoe meer beloningen je kunt verdienen. Mocht je op zoek zijn naar een reden om het spel opnieuw te gaan spelen, dan is dit zeker een goede. De Catch Challenge is gisteren begonnen en eindigt op 26 november.

Het evenement is gekoppeld aan een evenement in Japan dat plaats vindt op 26 november, genaamd Tottori. Om mee te doen aan de uitdaging hoef je de 26e echter niet helemaal naar Japan af te reizen.

Pokémon Go geeft cadeautjes weg

Wie mee doet aan de uitdaging moet dus zo veel mogelijk Pokémon vangen. Niantic houdt op de achtergrond bij hoe goed of slecht je bezig bent. Even ter verduidelijking (voor zover dat nog niet duidelijk was): je hoeft dus niet in je eentje drie miljard Pokémon te vangen. Dit doe je samen met alle spelers wereldwijd.

Wanneer er 500 miljoen Pokémon worden gevangen in een week tijd, dan is dat goed voor dubbel XP op Lure Modules die maar liefst zes uur lang actief blijven. Lukt het daadwerkelijk om drie miljard van die wezentjes te vangen, dan is Farfetch’d (de Aziatische mascotte met prei) gedurende 48 uur wereldwijd te vangen.

Dat Niantic niet stil zit bleek ook uit recente berichten over een speciale Harry Potter-versie van de game. Het spel dat in samenwerking met Warner Bros ontwikkeld gaat worden komt er daadwerkelijk! Meer weten over deze vette(re) versie van Pokémon Go? Lees dan hier meer.

Reageer op artikel:
Niantic daagt spelers uit in wereldwijde Pokémon Go Challenge drie miljard Pokémon te vangen
Sluiten