Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 nov 2019

Het volgende Pokémon Go Community Day-event duurt twee dagen

Tijdens een Pokémon Go Community Day-evenement kun je tijdelijk bepaalde Pokémon vaker tegenkomen. Het aankomende evenement is een viering van alle evenementen van de afgelopen maanden.

Het wordt gehouden op zaterdag 14 en zondag 15 december en duurt elke dag van negen uur in de ochtend tot negen uur in de avond. Tegelijkertijd worden er in de middag nog een twist aan het Pokémon Go Community Day-event gebracht, waardoor er genoeg te beleven gaat zijn.

Pokémon Go Community Day-event in december

De Pokémon Go Community Day-event in december draait dus om alle Pokémon en bonussen die je tijdens oude events heb kunnen vangen. Tussen negen uur in de ochtend en negen uur in de avond vind je Pokémon als Totodile, Swinub, Treecko, Torchic, Mudkip, Ralts, Slakoth, Trapinch, Bagon, Turtwig en Chimchar vaker in het wild. Tegelijkertijd vind je in raids Pokémon als Bulbasaur, Charmander, Squirtle, Pikachu, Eevee, Dratini, Chikorita, Cyndaquil, Mareep, Larvitar en Beldum. Die laatste zijn de Pokémon die tijdens de Pokémon Go Community Day-eventenementen van 2018 een hoofdrol speelden.

Pokémon Go
Pokémon Go Community Day Bron: Niantic

Vervolgens heb je tussen elf uur en twee uur nog een aantal bonussen. Zo zul je op zaterdag Pokémon als Totodile, Swinub, Treecko, Torchic, Slakoth en Bagon vaker tegenkomen. Op zondag zul je rond diezelfde tijd meer zien van Pokémon als Mudkip, Ralts, Trapinch, Turtwig en Chimchar. Tegelijkertijd krijg je tijdens deze drie uur twee keer zoveel catch stardust en xp. Ook wordt de afstand die je moet lopen om een ei uit te broeden wanneer je hem tijdens deze uren in de incubator stopt gehalveerd. Dat zou dus een mooi moment zijn om daadwerkelijk naar buiten te gaan en te gaan jagen op de Pokémon.

Wil je echter dit weekend losgaan met Pokémon Go? Dat kan natuurlijk ook. Aankomende zondag zul je tussen elf en twee daarbij vaker Team Rocket tegenkomen bij Pokéstops. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Het volgende Pokémon Go Community Day-event duurt twee dagen
Sluiten