Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 apr 2020

Pokémon Go Community Day met Abra wordt ingehaald

Oorspronkelijk moest er een Pokémon Go Community Day in maart gehouden worden. Deze draaide helemaal om Abra. Maar door de huidige crisis ging dat event niet door. Volgend weekend heb je echter de kans om het evenement alsnog te beleven.

Want de Pokémon Go Community Day met Abra in de hoofdrol is nu verplaatst naar 25 april. Dat betekent dus volgende week zaterdag. Normaal gesproken duurt zo’n evenement drie uur, maar door de beperkingen heeft Niantic besloten om het evenement nu van elf uur ‘s ochtends tot vijf uur ‘s middags te houden.

Pokémon Go Community Day met Abra

Een ander verschil ten op zichte van andere Pokémon Go Community Day-evenementen is de rol van Incense ten op zichte van de Lure Modules. Incense gaat nu drie uur lang mee. Het idee daarbij is dat je van het evenement kunt genieten zonder per se naar buiten te gaan en anderen op te zoeken. De ontwikkelaar wilt namelijk niet dat straks twintig man bij elkaar komen bij een Pokéstop om daar Abra’s te vangen.

Pokémon Go
Speciaal evenement tijdens Pokémon Go Community Day (Afbeelding: Niantic)

Tijdens de Pokémon Go Community Day met Abra heb je natuurlijk de kans om de Pokémon in een Shiny vorm te vangen. Als je hem dan tijdens of twee uur na het evenement evolueert naar een Alakazam, dan leert hij de exclusieve move Fast Attack Counter, wat een Fighting-type aanval is. Verder krijg je tijdens het evenement drie keer zoveel Catch Stardust, zodat je ook die hoeveelheid goed kunt aanvullen. Mocht je nog wat PokéCoins in je account hebben, dan kun je voor 1280 Coins een April Community Day bundel kopen. Daarvoor krijg je een Elite Charged TM, 30 Ultra Balls, drie Super Incubators, en drie Incense. Daarnaast is er nog een Special Research story die je voor een euro kunt kopen. Op die manier krijg je weer een paar extra uitdagingen om mee los te gaan. Wil je meer lezen over de game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Pokémon Go Community Day met Abra wordt ingehaald
Sluiten