Pokémon Go maakt zich klaar voor nieuw community event: hier draait het om!

Het afgelopen weekend was het voor Pokémon Go-spelers mogelijk om zelf te bepalen welke Pokémon centraal zou staan in een nieuw Pokémon Go Community-event. En uiteindelijk is de keuze gevallen op Rhyhorn.

Spelers konden ‘stemmen’ door het afgelopen weekend verschillende Research Tasks te voltooien. Afhankelijk van wat voor soort task, ging de stem naar Machop, Dratini, Vulpix en dus Rhyhorn. Die laatste won en krijgt zijn eigen Pokémon Go Community-event.

Rhyhorn speelt de hoofdrol op het Pokémon Go Community-event

En dit nieuwe Pokémon Go Community-event vindt plaats op 22 februari. Vanaf 11 tot 14 uur heb je dan in de game de mogelijkheid om Rhyhorn vaker tegen te komen. Ook is de kans daarbij aanwezig dat hij in een Shiny-vorm verschijnt. Tot nu toe was er nog geen Shiny-versie van de Pokémon. Dat gold ook voor Vulpix, terwijl Dratini en Machop wel een Shiny versie kennen. Wellicht dat dat de doorslag gaf voor spelers om zich vooral te focussen op Rhyhorn. Mocht je een Rhyhorn, of een andere Pokémon, vangen, dan krijg je ook nog eens drie keer zoveel Stardust als normaal. En wanneer je een Lure in een Pokéstop plaatst, dan is deze drie uur lang actief.

Dit waren de keuzes, waarbij je dus ook ziet hoe Rhyhorn evolueert. (Bron: Niantic)

Verder kun je tijdens het Pokémon Go Community-event de Rhyhorn door laten evolueren naar een Rhyperior. Wanneer je dat voor 16 uur ‘s middags doet, dan leert deze een speciale aanval genaamd Rock Wrecker. Dat moet er voor zorgen dat de Pokémon net wat sterker is in Raids. Het nadeel is alleen wel dat je voor de laatste evolutie een Sinoh Stone nodig hebt. Die zijn nog altijd ietwat aan de zeldzame kant, maar wellicht dat je tijdens het evenement de mogelijkheid hebt om deze op een makkelijkere manier te bemachtigen. Zo niet? Dan is het wijs om de aankomende wekende stenen te verzamelen, zodat je straks helemaal klaar bent voor het evenement.

Wil je meer lezen over Pokémon Go? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Pokémon Go maakt zich klaar voor nieuw community event: hier draait het om!
Sluiten