Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 1 apr 2019

Pokémon Go doet mee met Earth Day en looft in-game beloningen uit

Mocht je een fanatieke Pokémon Go-speler zijn, dan wordt er van 13 tot en met 28 april een speciaal evenement gehouden die gekoppeld is aan Earth Day. Die dag wordt gehouden op 22 april en rondom die dag worden er over de hele wereld verschillende evenementen gehouden. Daarbij kun je als deelnemer helpen de omgeving schoon te maken. Denk daarbij aan het opruimen van een strand, een bos of iets anders. Om je een extra reden te geven om hier aan mee te helpen, komen de makers van Pokémon Go met een speciaal evenement rondom Earth Day.

Pokémon Go helpt mee met Earth Day

De ontwikkelaar van Pokémon Go, Niantic, heeft een speciale pagina geopend. Daar kunnen deelnemers zich opgeven voor een evenement om naar toe te gaan. En als er dan daadwerkelijk genoeg deelnemers komen opdagen, dan telt dat mee voor de mogelijkheid om in de game dingen vrij te spelen.

Wanneer er meer dan 2.000 deelnemers wereldwijd komen opdagen op een Earth Day-evenement, dan zullen er meer Ground type-Pokémon in de game tevoorschijn komen. Wanneer dat aantal oploopt naar 5.000 deelnemers, dan heb je de kans om een Shiny Diglett te vangen. Lukt het de community zelfs om 7.000 deelnemers op te trommelen, dan krijg je tijdens het Earth Day-event ook nog eens 2x Catch Stadust en 2x Catch Candy er bij.

Diglett

Het evenement loopt van 13 tot en met 28 april, maar zal waarschijnlijk pas na 22 april echt losgaan, omdat dan Earth Day daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Wil je daar niet op wachten? Dan is het goed om te weten dat je vanaf 2 april los kunt gaan met het Bug Out-event. Dit loopt tot en met 9 april en geeft je de kans om meer Bug-Pokémon tegen te komen.

Pokémon go

Meer daarover in het blog van Pokémon Go. Wil je meer lezen over de game? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pokémon Go doet mee met Earth Day en looft in-game beloningen uit
Sluiten