Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 oktober 2019

Uiteraard krijgt Pokémon Go een Halloween-evenement

Op 31 oktober is het zoals elk jaar Halloween. En zoals elk jaar is het tijdens die periode mogelijk om in Pokémon Go aan de slag te gaan met een speciaal evenement.

Dit is door ontwikkelaar Niantic bekendgemaakt. Het evenement begint op 17 oktober en gaat door tot en met 1 november.

Pokémon Go viert Halloween

Tijdens het evenement in Pokémon Go kun je oog in oog komen te staan met speciale Pokémon die voorzien zijn van een speciaal pakje. Denk daarbij aan een Squirtle met een hoge hoed, want het is zo’n heer. Verder zullen er op het gebied van de Field Researches speciale opdrachten komen en heeft Team Rocket nieuwe Shadow Pokémon, die jij moet proberen te bevrijden. Verder zul je meer en nieuwe Ghost- en Dark-types tegenkomen. Zowel in het wild als via eieren en raids. Op het gebied van raids komt Dakrai in de vijfsterren raids. Dus trommel je vrienden op en bestrijdt hem om hem daarna proberen te vangen. De onderstaande trailer geeft je alvast een goed beeld van wat je kunt verwachten.

Daarnaast komen er ook nieuwe voorwerpen in de Pokémon Go Style Shop. Zo heb je een nieuwe Pikachu onesie om aan te trekken of rond te lopen met een Zubat tas op je rug. Dus verover de gyms en scoor die extra Poké Coins om al deze nieuwe dingen te kunnen kopen. Tegelijkertijd is het een goed moment om naar buiten te gaan, omdat een tijdje geleden de laatste generatie aan Pokémon werd vrijgegeven. Op die manier sla je dus twee vliegen in één klap. Nu alleen wel nog hopen dat het weer de aankomende weken meevalt, want rondlopen in de regen is geen pretje.

Wil je meer lezen over alles dat met Pokémon Go te maken heeft? Bezoek dan hier onze handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Uiteraard krijgt Pokémon Go een Halloween-evenement
Sluiten