Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 7 nov 2018

Pokémon Go: dit jaar 67% meer omzet dan in 2017

Pokémon Go heeft haar beste tijd gehad. Dat is wat je veel mensen het afgelopen jaar hebt horen roepen. Ondanks een kleine terugkeer in de zomer, is het succes van 2017 nooit geëvenaard. Maar als we kijken naar de omzet van oktober 2018, dan blijkt niets minder waar te zijn. De game haalde 67% meer op, dan in oktober 2017. 

Pokémon Go alles behalve dood

Producent Niantic heeft een hele lekkere oktobermaand achter de rug. Hun populaire AR game Pokémon Go heeft naar verluidt haar beste tijd gehad, maar de cijfers laten wat anders zien. De producent wist in 2016 de wereld te veroveren met haar game, maar die hype was best snel over. Toch leek de game dit jaar weer even terug te komen, maar een volledige terugkeer bleef uit. Althans, zo leek het.

Pokémon Go zorgde afgelopen oktober voor zo’n 73 miljoen dollar omzet voor het bedrijf. En dat is 67% meer omzet, dan in dezelfde periode vorig jaar. In oktober 2017 wist Niantic 43,6 miljoen dollar om te zetten met de game. Ondanks het feit dat het spel niet elke week meer in het nieuws is, levert het wel genoeg geld op. Zo is de magische grens van 2 miljard dollar omzet al overschreden.

Pokémon Go documentaire stephen fry

Niantic’s grote succes

Pokémon Go mag dan misschien in populariteit gedaald zijn bij de mainstream media, maar de game levert nog meer dan genoeg op. Dat de inkomsten van afgelopen maand zo hoog zijn, is overigens geen geheim. Niantic heeft heel veel succes weten te behalen met haar Halloween Event. Een evenement welke elk jaar terug te vinden is in de game.

Daarnaast zagen we aan het einde van september een nieuwe Pokeémon Meltan verschijnen, welke interactie met Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee mogelijk gaat maken. Deze games verschijnen op 16 november voor de Nintendo Switch.

Maar dat is niet de enige toevoeging die voor het succes zorgt. Pokémon uit de vierde generaties zijn inmiddels ook verschenen in de game. Dat houdt in dat alle beesten uit Diamond, Pearl en Platinum nu ook in de mobiele game te vinden zijn. Een toevoeging die, overduidelijk, voor een flinke financiële boost gezorgd hebben.

Vierde Generatie Pokémon Go

Ben je Pokémon Go helemaal zat, maar wil je wel een soort gelijke game spelen? Vind je connectie met Jezus en speel een potje Jezus Christus GO!

Reageer op artikel:
Pokémon Go: dit jaar 67% meer omzet dan in 2017
Sluiten