Pokémon Go: Vang Mew in de Mythical Discovery

Jelle van Es 26 jun 2018 Gaming

Een tijd geleden kwam Pokémon Go met een grote update. In de vorm van het Mythical Discovery-evenement krijgt de speler een serie aan opdrachten voorgeschoteld. Na elke stap te hebben voltooid, heb je de mogelijkheid om niemand minder dan Mew te vangen, de legendarische Pokémon uit het eerste deel.

Wij hebben de afgelopen weken dagelijks Pokémon Go gespeeld om alle stappen te nemen en uiteindelijk ook Mew te vangen. Het is een behoorlijke uitdaging, die we stap voor stap zullen doornemen. Eén tip wil ik je alvast geven voordat je gaat beginnen: wacht met het evolueren van een Magikarp, aangezien dat één van de stappen is. En als je tijdens het avontuur een Magikarp tegenkomt? Vang hem dan altijd! Goed, dat gezegd hebbende zijn dit de uitdagingen die je voorgeschoteld krijgt.

Pokémon Go: Vang Mew in de Mythical Discovery – Stap 1

De uitdaging begint makkelijk. De eerste stap kun je in een uurtje wel vertonen. Je moet vijf Pokéstops spinnen, tien Pokémon vangen en vijf Pokémon transferen. Voor elke voltooide uitdaging krijg je 500 XP. Als je alles voltooid, dan scoor je bovendien tien Great Balls, een Incubator, en een drietal Lure Modules.

Pokémon Go: Vang Mew in de Mythical Discovery – Stap 2

De tweede uitdaging daagt je uit om op stap te gaan. Je moet hierin tien Great throws te maken, drie eieren uitbroeden en twee candy’s verdienen met je buddy. Hiervoor moet je dus minstens zes kilometer lopen om drie eieren uit te broeden. Voor je buddy kun je dan makkelijk een Magikarp pakken (die candy’s heb je straks echt hard nodig) en voltooi je dat binnen de tijd dat je de drie eggs uitbroedt. Heb je drie incubators tegelijkertijd, dan kun je dit overigens binnen twee kilometer allemaal voltooien.

Voor elke voltooide uitdaging krijg je 1000 XP. Hierbovenop verdien je bij het volledig voltooien 2000 Stardust, 3 Incense en 20 Great Balls.

Pokémon Go

Pokémon Go: Vang Mew in de Mythical Discovery – Stap 3

Ook de derde stap moet geen probleem zijn. Hiervoor moet je level 15 zijn. Als je dat al bent, dan heb je hem automatisch voltooid. Verder moet je in twee raids vechten. Vechten betekent overigens niet winnen, dus ook dit is goed te doen. Ook de laatste uitdaging, die bestaat uit twee keer vechten in een gym is een eitje.

Per voltooide uitdaging krijg je er 1500 XP bij. De complete verzameling levert een Fast TM, een Charge TM en 2 Star Pieces op.

Pokémon Go

Pokémon Go: Vang Mew in de Mythical Discovery – Stap 4

De vierde stap is ook goed te doen. Hiervoor moet je twintig Pokémon evolueren. Doe dit terwijl je een Lucky Egg actief hebt voor een fijne XP-boost. Verder moet je vijf candy’s verzamelen met je buddy. Tot slot moet je de Kanto Silver Medal verdienen. Hiervoor moet je vijftig Pokémon van de eerste generatie vangen. Als je dit al gedaan hebt, verdien je hem automatisch.

Per uitdaging scoor je nu 2000 XP. Als totaalbeloning staat er 4000 Stardust, 3 Lure Modules en 20 Great Balls op je te wachten.

Pokémon Go

Pokémon Go: Vang Mew in de Mythical Discovery – Stap 5

Vanaf nu begint de quest-reeks irritant te worden, omdat je afhankelijk bent van een bepaalde geluksfactor. Zo moet je een Ditto vangen. Een Ditto wordt nooit op de kaart getoond. Er is een kleine kans dat een Pokémon als Pidgey, Rattata of een andere simpele Pokémon in Ditto verandert nadat je hem vangt. Maar daar heb je dus geen invloed op. En een eerder gevangen Ditto telt niet. Ik heb echter meer tijd tijd besteed aan het vangen van tien Ghost Pokémon, die ook maar weinig verschijnen. Dit is een uitdaging waar ik een paar weken over heb gedaan en is eigenlijk de meest vervelende stap. De 20 Great throws als laatste punt is een eitje.

Per uitdaging staat er 2500 XP op je te wachten. Als totaalbeloning krijg je een Premium Raid Pass, een Lucky Egg en 15 Revives.

Pokémon Go

Pokémon Go: Vang Mew in de Mythical Discovery – Stap 6

Deze stap kan heel makkelijk zijn als je van het begin af aan veel Magikarp candy’s hebt verzameld. Als je net als ik vlak voor deze stap een Magikarp hebt geëvolueerd en zodoende vanuit bijna niets 400 candy’s moet hebben voor een nieuwe Gyrados, dan is dit een stap die veel tijd kost. Zoals gezegd: vang elke Magikarp die je ziet, het liefst met de berry die je twee keer zoveel candy geeft. Neem daarnaast een Magikarp of Gyrados als een walking-buddy. Ik had het geluk dat ik dat kon doen tijdens de Adventure Week, waarbij je na elke 250 meter al een candy kreeg in plaats van na elke kilometer.

Naast deze lastige stap moet je level 25 worden (die je automatisch voltooid als je dat al bent) en aan 10 Raids mee moet doen. Die laatste twee zijn een eitje in vergelijk met de eerste uitdaging.

Per voltooide uitdaging krijg je 3000 XP. De totale voltooing levert je 6000 Stardust, 5 Rare Candy en 3 Incense op.

Pokémon Go

Pokémon Go: Vang Mew in de Mythical Discovery – Stap 7

Vergeleken met stap 6 is stap 7 een eitje. Je moet nu een Gold Kanto Badge hebben, wat betekent dat je 100 van de originele Pokémon moet vangen. Als je dat al hebt, voltooi je hem automatisch. Vervolgens moet je 50 Pokémon vangen nadat je een Berry naar de Pokémon hebt gegooid. Dat is een geval van volhouden. En tot slot is het enige lastige aan deze stap dat je een Excellent Curve Throw moet gooien. Het is het makkelijkst om dat met een Wailmer te doen, aangezien die een enorm grote cirkel heeft om de bal in te gooien.

Per voltooide uitdaging krijg je 3500 XP. Verder scoor je 8000 Stardust, 5 Great Balls en de mogelijkheid om Mew te vangen.

Pokémon Nintendo Switch

Pokémon Go: Vang Mew in de Mythical Discovery – Stap 8

En dan zijn we aangekomen bij de laatste stap: Mew vangen. Mew vlucht niet, waardoor je zoveel ballen kunt gooien als dat je wilt. Het enige andere is dat je Mew vanuit de AR-modus moet vangen en hij soms weg duik terwijl je een bal gooit. Het is zodoende handig om wat ballen te hebben om hem te vangen.

Als het lukt, dan krijg je naast Mew 4000 XP, 10.000 Stardust, een Super Incubator en 20 Mew Candy.

Pokémon Go

Dat laatste heb je ook wel nodig, want de gevangen Mew is niet heel erg krachtig. Zelfs als je hem op Maximaal niveau krijgt, dan behoort Mew niet tot de meest sterke Pokémon om in een Gym achter te laten. Zie het dan vooral als de mogelijkheid om je Pokédex te verrijken. De zoektocht naar Mew is een geval van de reis is mooier dan de bestemming. Wil je een paar redenen hebben om de game weer te gaan spelen? Lees dan dit artikel.

Reageer op artikel:
Pokémon Go: Vang Mew in de Mythical Discovery
Sluiten