Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 jul 2019

Vergeet Pokémon Go, deze maand begint de Minecraft Earth-beta

Minecraft is één van de succesvolste games ooit gemaakt. Bijna tien jaar geleden kwam de game uit op de pc en inmiddels is de game overal speelbaar. Het idee dat je alles in de wereld kunt gebruiken om zelf dingen mee te maken, zorgt er voor dat het een soort alternatief is voor LEGO, maar dan met oneindige mogelijkheden en je hoeft geen bakken met losse LEGO te kopen. De nieuwe stap in de wereld van Minecraft is de game Minecraft Earth voor je smartphone. En daar begint deze maand een beta van.

Minecraft Earth

Minecraft Earth-beta begint deze maand

Minecraft Earth is een game die net als Pokémon Go gebruik maakt van Augmented Reality en de speler uitdaagt om naar buiten te gaan en daar te gaan spelen. In jouw omgeving zul je allemaal verschillende soorten objecten kunnen gaan verzamelen, door de dingen die je op je smartphone ziet. Denk daarbij aan beesten, blokken en voorwerpen. Door hier op te tappen, voeg je het toe aan jouw collectie. Vervolgens kun je ergens op een platte ondergrond wat gaan bouwen. Dat kun je alleen doen, maar het is ook zeker mogelijk om vrienden uit te nodigen en samen te gaan bouwen. Als je tevreden bent met je bouwwerk, dan plaats je het in de wereld en kun je het ook gaan betreden. De onderstaande video geeft je een idee van wat je kunt verwachten.

De beta van Minecraft Earth moet tussen nu en twee weken gehouden worden, dus nog voordat de maand juli voorbij is. De beta komt eerst op de iOS-devices en moet later zijn weg naar de Android-devices gaan vinden. Daarvoor moet je gebruik maken van een device dat iOS 10, Android 7 of hoger ondersteunt. Het is alleen wel zo dat je waarschijnlijk de beta maar op een paar locaties kunt gaan gebruiken. Daarnaast is het zo dat als je toegang krijgt tot de beta, dat je het ook actief moet gaan spelen. Wie een week inactief is, wordt uit de beta gegooid, zodat andere spelers toegang krijgen. Mocht je je willen opgeven, dan kun je dat hier doen. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Vergeet Pokémon Go, deze maand begint de Minecraft Earth-beta
Sluiten