Pokémon Go motiveert spelers nu extra veel te gaan wandelen

Een nieuw jaar betekent vaak nieuwe goede voornemens. Afvallen en meer bewegen is daarbij een absolute klassieker. En waarschijnlijk begin je de eerste weken ook goed, omdat je dan nog vol goede moed zit. Maar daarna neemt de zin vaak af. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel manieren om je te blijven motiveren. Voor mijzelf werkt mijn Apple Watch behoorlijk goed, die me dagelijks confronteert dat ik mijn luie reet van de bank af moet halen. En als je Pokémon Go speelt, dam heb je nu ook tijdelijk extra redenen om te gaan wandelen. Tijdelijk krijg je namelijk betere bonussen voor eieren die je uitbroedt.

Egg-bonussen in Pokémon Go

Het evenement is momenteel al gaande en gaat door tot en met 15 januari. Het idee daarbij is dat spelers meer geneigd zijn om te gaan wandelen. Voor elk ei dat de speler weet uit te broeden, krijg je dan tijdelijk twee keer zoveel hatch-candy en stardust. Ook is de kans groter dat je bij het spinnen van een Pokéstop of Gym een 5 of 10 kilometer ei krijgt, waar de zeldzamere Pokémon in zitten. Het loont dus om met het gure weer naar buiten te gaan.

Pokémon Go

Het enige wat even belangrijk is om te doen is om de Adventure Sync in de game aan te zetten. Het idee van die functie is dat beweging die je doet terwijl je de app niet gebruikt ook meetelt met het uitbroeden van eieren. Met andere woorden: je bent ook bezig met de game als je hem niet speelt. In de theorie dan. In mijn praktijk werkt het niet, wat ik ook doe, dus ik moet nog altijd de app aan hebben en rondlopen om de eitjes uit te broeden.

Naast dit nieuws is ook bekend geworden dat het eerste Pokémon Go Safari Zone-evenement van het jaar in Porto Allegre in Brazilië wordt gehouden. Dat loopt van 25 tot en met 27 januari. Nu zul je daar waarschijnlijk niet zelf bij zijn, maar de ervaring leert ons dat dit soort evenementen zorgen voor speciale uitdagingen over de hele wereld.

Meer lezen over Pokémon Go? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Pokémon Go motiveert spelers nu extra veel te gaan wandelen
Sluiten