Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 17 aug 2018

Binnenkort houd je je kids in de gaten in Pokémon Go

Pokémon Go bestaat nu al best een tijdje en blijft voor veel mensen een geliefde manier om hun vrije tijd door te brengen. Niet alleen volwassenen zijn heftig bezig met het verzamelen van de beestjes, maar ook onder kinderen is de game populair. Het is echter misschien niet verstandig om ze zonder toezicht gewoon hun gang te laten gaan. Dat vond Niantic ook en binnenkort krijgen we dan ook Niantic Kids. Via deze nieuwe inlogfunctie kun je als ouder eindelijk toezicht houden op de Pokémon Go wereld van je kleintjes.

Ouderlijk toezicht in Pokémon Go

Niantic heeft de nieuwe feature samen met SuperAwesome’s  Kids Web Services ontwikkeld. Deze is gespecialiseerd in het maken van online omgevingen, die veilig zijn voor kinderen. Want hoewel de Pokémon Go wereld er schattig en cute uitziet, kunnen er alsnog creeps in rondlopen. Daarom kun je binnenkort via Niantic Kids precies instellen wat voor permissies worden gegeven en welke persoonlijke informatie van je kind in Pokémon Go gedeeld mag worden.

Pokémon Go kind

Beperkingen instellen

Ook kun je instellen wanneer je kids aan slag mogen in het spel en hoe lang ze dit mogen blijven doen. Als er een keer een straf moet uitgedeeld worden, kun je zelfs instellen dat ze helemaal niet mogen spelen. Maar dat zou wel erg diabolisch zijn en waarschijnlijk nemen ze later wraak als je oud en weerloos bent.

Niantic Kids Pokémon Go

Pokémon Trainer Club blijft

Als je jonge Pokémon trainers op het moment de Pokémon Trainer Club gebruiken om in te loggen, kunnen ze dat blijven doen naast de nieuwe Niantic Kids inlogoptie. Niantic zorgt ervoor dat ook via de Trainer Club hun informatie veilig blijft, dus je kunt ze met een gerust hart hun gang laten gaan.

De laatste tijd lijken steeds meer bedrijven zich in te zetten voor de digitale gezondheid van hun gebruikers. Want niet alleen voor kinderen is het niet best om de hele dag met video games en smartphones bezig te zijn, ook volwassenen zouden zichzelf wat dat betreft meer in het gareel moeten houden. Daarom komen zowel iOS 12 als Android Pie met nieuwe functies om je digitale gezondheid optimaal te houden.

One More Thing

Reageer op artikel:
Binnenkort houd je je kids in de gaten in Pokémon Go
Sluiten