Topnieuws: Niantic werkt aan opvolger van Pokémon Go, eerste details onthuld

De game Pokémon Go is nog steeds, of moeten we zeggen opnieuw, razend populair. Toch gaat het spel al weer twee jaar mee en dat betekent: tijd voor een vervolg!

Yes, de opvolger van Pokémon Go is in de maak

De makers van Pokémon Go, Niantic, zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuwe game waarbij het niet meer nodig is om je telefoon omhoog te houden om de hele Augmented Reality ervaring te krijgen. Phil Keslin van Niantic zei het in een interview met TechCrunch zelf al: mensen lopen niet met hun telefoon omhoog over straat. Dat ziet er volgens hem gewoon te suf uit en is niet natuurlijk.

Tijdens het spelen van Pokémon Go maken de meeste mensen ook een foto van de locatie waar de Pokémon te vinden is, en gaan vervolgens verder met spelen. Zonder dus de hele tijd hun telefoon ergens op te moeten richten.

AR in je oor?

Hoe AR in smartphonegames dus wel naar een nieuw level getild kan worden? Door dit ‘obstakel’ te verwijderen. Niantic, die met Pokémon Go natuurlijk onkenbaar groot succes heeft, wil bewijzen dat het meer in zijn mars heeft dan alleen het ontwikkelen van deze game.

De vervolg game gaat audio integreren in de Augmented Reality ervaring van het spel. Ik plaats van dat men hun telefoon omhoog moet houden om het spel te laten werken, wordt er gezocht naar meer natuurlijkere alternatieven. Audio gaat waarschijnlijk een grote rol spelen in de opvolger van de populaire game.

Pokémon Go

Wat kan de functie van geluid gaan worden? Het geluid zou bijvoorbeeld kunnen dienen als een waarschuwing of een aanwijzing. Ben je dicht in de buurt bij een Pokémon dan zou je via je oortjes of via het trilsignaal van je telefoon een melding kunnen ontvangen. In eerste instantie waren dit ideeën voor de eerste versie van Pokémon Go, maar het lijkt er op dat de makers deze ideeen nu aan het polijsten zijn voor een geheel nieuwe AR-ervaring.

De verwachting is dat Niantic komend jaar met de opvolger van Pokémon Go zal komen, dus de komende weken en maanden zal er vast meer informatie ‘gelekt’ worden over deze nieuwe game. Check in de tussentijd deze video om te leren hoe je een nog grotere Pokémon koning wordt dan je al was.

Reageer op artikel:
Topnieuws: Niantic werkt aan opvolger van Pokémon Go, eerste details onthuld
Sluiten