Pokémon Go goes social: een eigen sociaal netwerk op komst

De meesten van ons zijn op dit moment al actief op meer dan een handvol social media-netwerken. Daar komt er wellicht over een tijd nog een bij. De makers van Pokémon Go, Niantic Labs, hebben namelijk een social media-startup gekocht.

Een nieuw social media-platform op komst?

Niantic Labs, de makers van het razend populaire Pokémon Go, hebben in een poging om hun bereik uit te breiden de social media-startup Evertoon gekocht. De overname heeft echter een iet wat bijzondere constructie, aangezien ze alle vijf de werknemers van Evertoon inhuren om hun eigen social media expertise en kennis van het bouwen van een social media-platform uit te breiden. Het lijkt er dus niet op alsof ze Evertoon, waar je waarschijnlijk ook nog niet eerder van gehoord hebt, van plan zijn groot te gaan maken.

Pokemon Go

Pokémon Go goes wordt sociaal

John Hanke, de oprichter van Niantic Labs, heeft in zijn blog laten weten dat hij nieuwe kennis wil opdoen over het verwerken van social media in digitale producten. Dit is de reden geweest voor het ‘inhuren’ van de Evertoon-medewerkers.

Pokémon Go

Evertoon gaat offline

Evertoon heeft een mobiele app gemaakt waarbij gebruikers in staat worden gesteld om hun eigen virtuele figuur, of avatar, te bouwen op basis van kenmerken die ze zelf belangrijk vinden. Het bedrijf dat is opgericht door een oud Google-werknemer zal stoppen met zijn onlinesupport op 30 november, al kun je nog wel animaties blijven creëren in de offline modus.

Als een bedankje naar de gebruikers toe heeft Evertoon onlangs nog zestig nieuwe animaties en 13 nieuwe kledingstukken toegevoegd aan de app. De laatste versie van Evertoon voor iOS is nu vekrijgbaar in de App Store.

Pokemon Go

Het Evertoon-team zal aan de slag gaan met een speciaal social media-platform voor Pokémon Go en andere aankomende spellen van Niantic. Ondanks dat Pokémon Go wel in populariteit is verloren, heeft het nog steeds een loyale fanbase en levert de app nog veel geld op.

Hoe populair het sociale netwerk van Pokémon Go zal worden dat moeten we nog maar zien, maar wie weet blaast het de app opnieuw nieuw leven in. Benieuwd welke apps je nu al wél op je smartphone kunt en moet hebben? Check dan hier ons lijstje met de beste apps van de week.

Reageer op artikel:
Pokémon Go goes social: een eigen sociaal netwerk op komst
Sluiten