Gaming 18 feb 2019 Jelle van Es

Pokémon Go-maker moet Stops en Gyms op privégrond verwijderen

Pokémon Go is nog altijd een game die veel gespeeld wordt. Zeker wanneer het weer straks weer lekker is, is het een ideale titel om er bij te pakken wanneer je een mooie wandeling gaat maken. De kans is daarbij wel dat je straks minder Pokéstops en Gyms gaat vinden. Als gevolg van een rechtsaak krijgt ontwikkelaar Niantic nu de optie om de klagende partijen tegemoet te komen door Stops en Gyms te verwijderen wanneer dat wordt aangevraagd.

Minder Stops en Gyms in Pokémon Go

Met name in de Verenigde Staten is dit een probleem. Daar bevinden veel Stops en Gyms zich op privéterrein. Dat zorgt er weer voor dat spelers die kant op komen en zich niet alleen op privéterrein begeven, maar ook voor overlast zorgen. Zo kan het zijn dat er groepjes in het donker lawaai maken, maar kunnen er ook dingen gesloopt worden of blijft er rommel achter.

Pokemon Go

Dat leidde tot klachten en uiteindelijk wilde een groep klagers ontwikkelaar Niantic voor de rechter brengen om zo dingen te veranderen. Om de rechtszaak te voorkomen heeft de klagende groep nu een voorstel gedaan. Wanneer een Pokéstop of Gym zich binnen veertig meter van het privéterrein bevindt, heeft de bewoner het recht om een aanvraag tot het verwijderen van de stop te doen. Vervolgens moet Niantic binnen vijftien dagen op de aanvraag reageren en als de Stop of Gym onder de eerdere regel valt vervolgens weer binnen vijf dagen te verwijderen.

Daarnaast wil de groep dat er een bericht in de game komt wanneer men met een groep van tien of meer aan een Raid begint. Op die manier hoopt men dat de deelnemers geen overlast zullen veroorzaken.

Of het ook gaat gebeuren, dat is nog de vraag. Als ik naar mijn eigen buurt kijk, dan is zo’n beetje elke Stop of Gym te vinden binnen een straal van veertig meter van privégrond. Dat maakt de game in principe dood.

Wil je meer lezen over Pokémon Go? Kijk dan hier.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pokémon Go-maker moet Stops en Gyms op privégrond verwijderen
Sluiten