Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gaming 2 jun 2019

Niantic stopt met Pokémon Go op de Apple Watch

In september 2016  verscheen de Pokémon Go app ook voor de Apple Watch om trainers te helpen met het augmented reality spel. Als je inmiddels gewend bent aan de app, hebben we helaas slecht nieuws voor je. Niantic heeft namelijk aangekondigd per 1 juli te gaan stoppen met de ondersteuning van Pokémon Go op de Apple Watch. Vanaf juli zul je de app dan ook niet meer kunnen verbinden aan de iPhone applicatie.

Pokémon Go app vervangen door Adventure Sync

Met de smartwatch app kunnen spelers op het moment nog bijhouden hoeveel experience punten ze hebben verzameld, wanneer er een Pokémon of Pokéstop in de buurt is en hoe lang ze nog te gaan hebben voordat er ergens een ei uitkomt. In de tussentijd heeft Niantic echter zijn nieuwe Adventure Sync feature gelanceerd, waar de Apple Watch app plaats voor moet maken. Niantic geeft aan dat trainers met Adventure Sync de optie hebben om hun stappen bij te houden, Buddy Candy te verdienen en bezig te gaan met eieren. Met de feature zouden ze dat allemaal op één mobiel apparaat kunnen doen in plaats van te klungelen met twee devices.

Pokémon Go Apple Watch

Vanaf  1 juli

Inderdaad kan de nieuwe Pokémon Go feature zo’n beetje de gehele functionaliteit van de Apple Watch app overnemen en hoeven spelers op zich niet al te treurig te zijn om het nieuws. Zoals gezegd zal de Pokémon Go app dus niet meer werken op je Apple Watch vanaf 1 juli. Handig is om alvast te wennen aan Adventure Sync, zodat je over een maand niet opeens met je handen in het haar zit.

Verder is The Pokémon Company ook bezig geweest met allerlei andere games, waaronder de opvolger van Pokémon Go. Dat wordt Pokémon Sleep, welke je gaat helpen om genoeg slaap te pakken. Het bedrijf hoopt op een even groot succes als bij Pokémon Go. Het is echter nog maar de vraag of mensen even enthousiast zijn over slapen als over Pokémon trainen.

9to5Mac

Reageer op artikel:
Niantic stopt met Pokémon Go op de Apple Watch
Sluiten