Jelle van Es
Jelle van Es Uncategorized 27 jun 2018
Leestijd: 4 minuten

Pokémon Go Tips: zo haal je meer uit Pokémon Go

Nu het zomer is, is het de hoogste tijd om weer naar buiten te gaan en van het zonnetje te genieten. Dat is ook een mooi moment om weer aan de slag te gaan met Pokémon Go, mocht je daar een tijd geleden mee zijn gestopt. Er zijn een hoop vernieuwingen en aanpassingen in de game. Met deze Pokémon Go tips helpen we je hopelijk op weg.

Pokémon Go Tips: Ga effectief om met de Field research

Field researches zijn zeg maar de quests die je in de game krijgt. Je krijgt ze bij Pokéstops en leveren experiencepunten, voorwerpen en random encounters met bepaalde Pokémon op. Het zijn leuke uitdagingen.

Pokémon Go

Je krijgt echter soms uitdagingen die lastig zijn. Denk daarbij aan het vangen van een draken-Pokémon. Die mogelijkheid heb je niet altijd. Doe er verstandig aan om lastige uitdagingen te verwijderen. Het beste is het als je Field Researches hebt die je tegelijkertijd kunt voltooien. Denk aan het uitbroeden van een ei en een candy verzamelen voor je buddy. Door te lopen sla je twee vliegen in één klap.

Pokémon Go: Zo verover je Gyms sneller

Het veroveren van een Gym is niet alleen een prestige-geval, het hebben van een Pokémon in een Gym zorgt er voor dat je Pokécoins verzamelt waarmee je weer dingen kunt kopen. Als je in je eentje een Gym met zes Pokémon moet veroveren, dan moet je elke Pokémon drie keer verslaan en heb je dus 18 gevechten.

Pokémon Go tips

Het is dan ook verstandig om samen met vrienden de Gyms aan te vallen. Wat je dan doet is aanvallen in waves. De eerste aanvaller begint het gevecht en verslaat de eerste verdediger. Als dat gedaan is, gaat hij verder met verdediger twee. Op dat moment laat je je maat zijn gevecht activeren en neemt hij het automatisch op tegen de eerste verdediger. Als je dat in waves doet, dan hoef je veel minder gevechten te doen en heeft de laatste speler zwakkere tegenstanders om te verslaan.

Pokémon Go Tips: Laat deze Pokémon achter in Gyms

Als je eenmaal een Gym hebt veroverd, dan is het zaak om te bepalen wie je de Gym laat verdedigen. Op dit moment zijn dit de meest handige Pokémon om achter te laten:

Blissey
Snorlax
Chansey
Slaking

Het zijn Pokémon van het normale type en zijn behoorlijk krachtig. Ze zijn wat zwak tegen vecht-Pokémon, maar buiten dat hebben ze eigenlijk geen minpunten. Het is dan ook niet gek dat je deze veel ziet.

Pokémon Go tips: Gooi altijd een Curve Ball

Als je Pokémon wilt vangen, gebruik dan altijd een curve ball. Niet alleen levert dit extra experience punten op, het verhoogt ook de kans dat je een Pokémon daadwerkelijk vangt. Een curve ball verhoogt de kans dat je hem vangt met 1,7. Doe je dat met een Ultra Ball, dan gaat die kans naar 3,4. Gooi je daar ook nog een Razz Berry bij, dan zit je al op 5,1 keer de kans dat het lukt. En als hij dan ook nog eens excellent valt, dan zit je al op een kans van 10,2. Dus master de curve ball!

Pokémon Go tips: bereid je voor op de volgende generatie

Momenteel hebben we de eerste drie generaties aan Pokémon die je kunt vangen. De kans is aanwezig dat de vierde generatie uiteindelijk ook komt. Nu zijn er op dit moment soms wat Pokémon die misschien niet de moeite waard zijn om te vangen. Maar als je die vierde generatie in de gaten houdt, dan zijn deze Pokémon handig om toch te pakken voor den Candies die zij droppen.

Pokémon Go Tips

Magnemite om een Magneton te laten evolueren in een Magnazone.
Lickitung om te laten evolueren in een Lickilicky.
Rhynhorn om te laten evolueren in een Rhyperior.
Tangela om te laten evolueren in een Tangrowth.
Elekid om een Electabuzz te laten evolueren in een Electivire.
Magby om een Magmar te laten evolueren in een Magmortar.
Eevee om te laten evolueren in een Leafeon of een Glaceon.
Porygon om een Porygon2 te laten evolueren in een Porygon-Z.
Aipom om te laten evolueren in een Ambipom.
Yanma om te laten evolueren in een Yanmega.
Murkrow om te laten evolueren in een Honchkrow.
Misdreavus om te laten evolueren in een Mismagius.
Gligar om te laten evolueren in een Gliscor.
Sneasel om te laten evolueren in een Weavile.
Swinub om een Piloswine te laten evolueren in een Mamoswine.
Togetic om te laten evolueren in een Togekiss
Ralts om een Kirlia te laten evolueren in een Galade (split)
Nosepass om te laten evolueren in een Probopass.
Roselia om te laten evolueren in een Roserade.
Duskull en Duskclops om te laten evolueren in een Dusknoir.
Snorut om te laten evolueren in een Froslass.

Dit zijne en paar van onze tips. Hopelijk helpt het je verder in je Pokémon Go-zoektocht. Ben je nog niet begonnen? Dan geven we je hier wat redenen om dat toch te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Pokémon Go Tips: zo haal je meer uit Pokémon Go
Sluiten