Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 jul 2019

Pokémon Go Trainer Battles worden straks een stuk leuker

Pokémon Go bestaat inmiddels meer dan drie jaar en in die tijd zijn er heel wat veranderingen doorgevoerd. Zo kun je tegenwoordig Pokémon ruilen, zijn er allemaal quests die je kunt voltooien en kun je ook gaan vechten tegen een andere trainer in de zogenaamde Trainer Battles. En die worden binnenkort aangepast.

Trainer Battles worden leuker in Pokémon Go

Want als ik heel eerlijk ben, zijn de Trainer Battles op dit moment eigenlijk helemaal niet leuk om te doen. Soms doe ik het met mijn zoon en laten we elkaar winnen om op die manier zoiets als een Sinoh Stone te krijgen. Je doet niet veel meer dan op het scherm tikken om op die manier aan te vallen. En wanneer je een speciale aanval inzet, dan tik je heel veel. Als tegenstander kun je op dat moment nog twee keer een soort speciaal schild in zetten, waarmee je de aanval blockt. Maar meer dan dat is het niet. Daarom is het ook goed nieuws dat de ontwikkelaar heeft besloten om deze gevechten in Pokémon Go aan te passen. De onderstaande tweet laat zien hoe het gaat werken.

Wanneer je nu een speciale aanval inzet tijdens de Trainer Battles in Pokémon Go, moet je bepaalde bewegingen op je scherm maken om op die manier de aanval te activeren. Het systeem doet een beetje denken aan het succes van Fruit Ninja in de begindagen van de games op de smartphone. De maker hoopt dat de spelers hierdoor meer lol beleven aan de gevechten. Wanneer het precies gaat worden ingevoerd, dat is nog niet bekend.

Wil je meer lezen over Pokémon Go naast de Trainer Battles? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Pokémon Go Trainer Battles worden straks een stuk leuker
Sluiten