Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 dec 2018

Pokémon Go-spelers kunnen nu aan de slag met Trainer Battles

De nieuwe functie van Pokémon Go is al een tijdje geleden aangekondigd, maar nu kun je er ook daadwerkelijk mee aan de slag. We hebben het over de Trainer Battles. Daarin kun je het opnemen tegen ander spelers die de game spelen. Dat kan een vriend zijn, maar ook een wildvreemde is via een QR-code uit te dagen. Dus als je de game speelt, dan is dit het moment om te laten zien wat je daadwerkelijk in huis hebt.

Trainer Battles in Pokémon Go

De nieuwe functie was in eerste instantie bedoeld voor hen met een level 40-personage. Dit om te zorgen dat de servers niet bij het minste of geringste zou ontploffen. Maar dat ging al sneller naar level 10. Dat is een level dat je eigenlijk na een dag een beetje fanatiek spelen al haalt, dus je zou kunnen zeggen dat de gevechten voor iedereen geschikt zijn.

Pokemon Go

Daarbij helpt het dat er drie verschillende Leagues zijn. Twee daarvan werken met een maximaal aantal CP, waardoor je als relatieve nieuwkomer het alsnog goed kan opnemen tegen hen die het al lang spelen, omdat je niet gelijk tegen belachelijk sterke Pokémon hoeft te vechten. De derde League is overigens alsnog free for all, dus daar kun je je meest sterke Pokémon in zetten.

De gevechten worden gespeeld op eenzelfde manier als dat je de Raid- of Gym-battles zou spelen. Het enige verschil is dat er uiteindelijk twee soorten speciale aanvallen zijn die je in een gevecht kunt gebruiken, waarbij je de tweede moet vrijspelen.

Door aan gevechten mee te doen kun je speciale voorwerpen, zoals de Sinnoh Stone. Daarmee kun je vervolgens weer bepaalde Pokémon evolueren. Dit voorwerp is op dit moment nog redelijk zeldzaam en zodoende een gewild voorwerp. Wil je meer weten over Pokémon Go? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Pokémon Go-spelers kunnen nu aan de slag met Trainer Battles
Sluiten