Noah Korevaar
Noah Korevaar Gaming 27 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Mew vangen: grote update introduceert missies in Pokémon Go

Pokémon Go voelde altijd een beetje.. leeg aan. Je kunt Pokémon vangen en battlen, maar een ding mist: een verhaal. De rode draad die door de handheld-games loopt, is afwezig in de mobiele app. Althans, dat was voorheen het geval. Een nieuwe grote update brengt daar namelijk eindelijk verandering in.

Nieuwe update brengt missies naar Pokémon Go

Opeens kun je meer doen dan dat het bekende “Gotta Catch ‘Em All!” slogan je opdraagt. Door samen te werken met Professor Willow kunnen spelers nu Field Research en Special Research uitvoeren. Met als de ultieme beloning de legendarische Pokémon Mew.

Vanaf later deze week ontvang je kleine in-game uitdagingen en doelen. Simpele missies die je voor de professor uit kunt voeren. Daar krijg je niet alleen bepaalde items voor, maar ook komen er zo ontmoetingen met speciale Pokémon tot stand. Eindelijk dus de kans om je Pokédex compleet te maken!

Pokémon Go

Je kunt de doelen vergaren door PokéStops te spinnen. Het begint allemaal vrij simpel, van het vangen van een bepaald type Pokémon tot het winnen van drie Gym-battles. De beloningen zijn aan het begin ook niet zo bijzonder. Denk aan een beetje Candy, of wat Potions.

Ontwikkelaar Niantic Labs belooft echter dat de missies uiteindelijk moeilijker gaan worden. Met grotere beloningen als resultaat, en uiteindelijk dus zelfs de kans om de legendarische Pokémon Mew te vangen. En tja, als Pokémon-fans van het eerste uur al twintig jaar lang ergens van dromen, dan is dat het wel.

Pokémon Go Pokémon Go

Lost dit de problemen van Pokémon Go op? Verre van, maar het is een begin. Niantic Labs noemt dit een verhaal, maar het valt natuurlijk in het niet vergeleken met de klassieke games. In ieder geval heb je als speler meer te doen, waardoor het spelletje een stuk minder leeg aan gaat voelen.

Een mooie zoethouder, tot de volgende update. Volgens Niantic komen er namelijk nog meer van dit soort verhaal-updates aan, die Pokémon Go ook op de lange termijn interessant moeten gaan houden. Of ben jij al afgehaakt?

?Lees ook: Deze app zal je leven veranderen (echt, trust me)

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Mew vangen: grote update introduceert missies in Pokémon Go
Sluiten